Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu 11. 04 hangprobléma?

Ubuntu 11. 04 hangprobléma?

Figyelt kérdés
Eddig tökéletesen működött és egyszer csak abba maradt. Próbáltam már újraindítani, áramtalanítani... Semmi. Ötlet?
2011. aug. 12. 15:10
 1/9 anonim ***** válasza:

Csak működés közben elhallgatott a hang és kész?

Újraindítás után sem működik korábbi kernellel sem?

2011. aug. 12. 15:20
 2/9 A kérdező kommentje:
Zenét hallgattam YouTube-n hangosan. Lenémítottam mert anyu szólt. Kb 1 perc múlva visszajöttem, akartam rá hangot adni (még ment a szám) és semmi. Újraindítás után se működik... :S Korábbi kernellel? Azt hogy tudom megcsinálni?
2011. aug. 12. 15:22
 3/9 anonim ***** válasza:
Indításkor lehet választani korábbi verziókat, de ha így némítás után tűnt el a hang, akkor csak valami beállítás lesz a gubanc.
2011. aug. 12. 15:26
 4/9 A kérdező kommentje:
Aha... és arra valami megoldás? Valami terminál parancs esetleg?
2011. aug. 12. 15:27
 5/9 anonim ***** válasza:
Próbáld meg terminálba beírni, hogy alsamixer, majd enter ami megjelenik, ott leszenk oszlopok a különböző hangcsatornáknak, ha valamelyik alatt MM van az némított, vagy a <> jel mellett 0 mind a két oldalon akkor 0 a hangerő, akor azt próbáld a nyilakkal kiválasztani és átállítani. ha MM van, akkor válaszd ki és nyomd meg az M billentyűt, hogy ne MM legyen.
2011. aug. 12. 15:34
 6/9 A kérdező kommentje:
Sikerült, köszönöm! Mennek a zöldkezek. :)
2011. aug. 12. 15:39
 7/9 anonim ***** válasza:

Az alsamixer-ben F6 megnyomása után lehet választani hangkártyát, ha több van. Akkor is több szokott lenni, ha csak egy van, mert van egy virtuális ami kompatibilitás miatt kell azokhoz a programokhoz, amik csak ALSA támogatással rendelkeznek. Ha az egyiknél nem sikerül, próbáld a másikat. A tálcán a Hangszóró ikonnál (ha ki van téve) elő lehet hozni a PulseAudio beállításait, ott is lehet még próbálkozni. Hogy némítottad? emlékszel pontosan, hogy hova kattintottál vagy hogy csináltad?

Akkor kipróbálhatom a saját gépemen.

2011. aug. 12. 15:40
 8/9 anonim ***** válasza:
Későn vettem észre és már írtam tovább. Tehát akkor alsamixerrel sikerült?
2011. aug. 12. 15:41
 9/9 A kérdező kommentje:
Igenigen, alsamixer paranccsal sikerült.
2011. aug. 12. 15:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!