Milyen jó és ingyenes vírusirtót ajánlotok?
Olyan kéne ami nem nagyon fogja a gépet.
p4 3ghz
2gb ram
Mindegyik népszerű ingyenes vírusirtó jó, csak általában nem árt egy tűzfal nekik. (Ha win7 van, azé már elmegy.)
Ha vírus van a gépen, annak 80%-ban a user az oka. Hülyeség ellen nincs mit tenni.
Nekem Avira Free (az egyik legkisebb gépigényű) + Comodo Firewall van, nem vagyok hül'e, és így nincs is gondom.
Az első által leírt Avira-Comodo párostás elég ellentmondásos, mert a Comodo elég durván le tudja fogni a gépet. Gyenge gépre tényleg Avira Free a legmegfelelőbb, mellé viszont Zonealarm vagy Outpost tűzfalat ajánlom inkább. Vagy, ha win7-ed van, annak a beépítettje tökéletes.
Ha pedig még eredeti windowsod is lenne (win7), akkor egyszerűen felteszed a Microsoft Security Essentialst (sokan fikázzák, de talán, ha az egyetemi gépekre elég jó, egy otthoni felhasználónak is megfelel), bekapcsolod a tűzfal integrációt, és van egy komplett védelmi programod.
AVG Free, Avast.
néhány éve használtam Avast-ot, akkor volt egy vírus, amit az Avast még nem ismert, de az AVG már igen, Ez elég régen volt, úgyhogy azóta változhatott a helyzet, de ebből az egy esetből következtetve az AVG-nek frissebb az adatbázisa, legalábbis akkor az a vírus hamarabb került be az AVG adatbázisába, mint az Avast-hoz. Az Avast előnye az AVG-vel szemben talán az, hogy a Windows indulása előtt is tud vírust keresni.
Mind a kettőnél az ingyenes verzióról írtam. Már egyiket sem használom, úgyhogy nem tudom, hogy a mostani verzióik mennyire lassítják a gépet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!