Ubuntuval tapasztalatok?
Bátyám, illetve én elég régóta használjuk az Ubuntut itthon.
A 11.04-es változat az új tálca miatt nem tetszik személy szerint nekem, ezért is maradtam a 10.10-nél. De bejelentkezésnél meg lehet változtatni az asztali környezetet.
Remek kis rendszer, én Windows 7-ről váltottam át és tapasztalataim szerint gyorsabb a betöltési ideje, az alapvető sebessége, jobban kezeli a hálózatokat és ami szerintem a legjobb dolog, hogy nem kell félni a vírusoktól. :)
Egyszerű és nagyszerű, mint szokták írni. :D
És most a negatív dolgok:
Nem minden program támogatott. Pl photoshop
(de viszont megvan az ubuntu változata , a gimp)
Ajánlani tudom csak. Próbáld ki esetleg először a live módot.
Kb 2 hétig szenvedtem vele.
Pro:
szép, biztonságos (talán túlságosan), free, gyors.
Kontra:
Nem tudtam kihasználni az ősrégi geforce mx440 vga felbontásait. Turkálni kell terminálban, mire hajlandó megjeleníteni az összes lehetséges felbontást, és még akkor sem működik.
USB wifi stick-et nem hajlandó kezelni.
MSN csak szöveges üzenettel átjárható windows-os partnerrel.
Feltettem a skype-ot, azóta nem volt net bekapcsoláskor, csak egy kis terminálozás után. 3 nap alatt fejtették meg a guruk.
Szóval mindig, mire megoldódott egy probléma, jött helyére másik.
Ez csak a saját tapasztalat. Olvass bele néhány topikba:
Sokat elárul!
Msn helyett van szerintem jobb megoldás: Emesene.
Skype tökéletesen fut, úgyhogy nem értem mi gond volt vele.
Ami gáz, valóban a hardverkezelés, de a 11.04-nek jobb a hardverfelismerése, mint a Win 7-nek.
Az lehet, hogy jobb az emesene, bár nem tudom miben tud jobb lenni, Csak egy win-es partnerrel nem tudsz videobeszélgetni.
Egyébként meg a fórumuk mindent elmond. ubuntu.hu.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!