Egy 0-99999 közti kódot hogy találhatom ki? Tippek? Normálisak!
"Ha van időd akkor gépeld be mind, ha nincs akkor brute force."
Ezt hogy érted? Mit értesz brute force alatt?
Milyen kódról is beszélünk?
Brute force
"A brute force-támadás (szó szerint angol nyelven: „nyers erő”), más néven a teljes kipróbálás módszere, egy, a titkosító rendszerekkel szemben alkalmazott támadási mód, ami elvileg mindig eredményes."
Működése
"Működésének lényege, hogy a rejtjelező rendszer ismeretében az összes lehetséges kulcsot kipróbálva határozza meg az alkalmazott kulcsot. Eredményességét csak a műszaki (informatikai) háttér és a rendelkezésre álló idő határozza meg. Gyors és nagy kapacitású hardverre (célhardverre) van szükség. A törési idő függ a lehetséges kulcsok számától, azaz kulcs méretétől (hosszától) és bonyolultságától (választható karakterek száma). Nehézséget okoz, hogy a kipróbált kulcsról eldöntsük jó-e vagy rossz."
21:46 oké de én a 21:26-tól kérdeztem, fogalom zavarba van.
Akkor írom általánosan minden információt használj ki amit tudsz a kódról (például ha már tudod pl. az első számjegyet akkor máris tizedére csökkentetted a problémateret, vagy tudod valamilyen más tulajdonságát), ha nem tudsz semmit akkor marad a brute force, illetve a szűkített problémateren belül a brute force.
A kérdés az volt: "hogy találhatom ki?"
Az egy módszer, hogy kipróbálja ő maga az összes lehetőséget, ha van ideje (100000 próbálkozás nem 2 perc), ha nincs marad a brute force, ha nincs ideje saját magának kipróbálni minden lehetőséget használhat rá egy programot. És mivel azt mondta 0-99999 között valószínű egy számjegyét sem ismeri ;) Nem tudom hol itt a fogalomzavar. (első)
Minek a kódja? És mi alapján kellene tippeljünk?
Szerintem 64859 lesz a jó kód! :P
Ha programra van szükséged, ami kipróbálja az összes kombinációt, akkor add meg, hogy ez minek a kódja...
22:18
Az hogy a brute force módszer az az amit a Naruto-kun első bekezdésbe ír, független attól hogy gép vagy ember próbálkozik, egyébként nem tudom ki az a mazoista aki kézzel próbálkozna egyesével ha ezt egy prgrammal is megteheti.
17:43
Biztonsági réseket kell keresni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!