Mi a neve ennek a képi effektnek? Biztos valami egyszerű, de még nem vagyok jártas a témában (:
Figyelt kérdés
[link] A kép felső részén a pöttyök. Több képen láttam ilyet. Tényleg nem értek a képszerkesztéshez, de nagyon érdekelne, hogy mi ennek a neve (ha van neki)?:)2011. júl. 27. 18:19
1/3 anonim válasza:
Bokeh a neve, és az objektív hozza létre meghatározott élességállítási értéken (végtelen fókusz, DOF-on kívüli területe)
2/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm! És ez ugyanez a kategória? [link] Ha jól látom nem, vagy ki tudja...?
2011. júl. 28. 11:52
3/3 anonim válasza:
Szerintem az már nem, hanem digitálisan szerkesztve került rá. A bokeh nem képszerkesztés eredménye, hanem a kép olyan módon készül el, hogy rajta legyen, illetve valódi fényforrások adják ezeknek a köröknek (vagy más alakzatoknak) a kirajzolódását. A képen viszont semmilyen direkt fényforrás nincs, inkább csak egy átlátszó ecsettel vannak felrajzolva rá, így a két jelenség nem ugyanaz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!