Milyen zeneszerkesztő programok vannak?
Jajj hogy magyarázzam. Ezek felületek, amiken keresztül a DAW kezeli a hangkártyát. Az MME a windows része, vagyis a windows készítői hozták létre hogy egyszerűen lehessen hozzáférni a multimédiás hardverekhez, mint pl. a hangkártya.
Az ASIO az szintén egy felület, amin keresztül egy program elérheti a hangkártyát. (Tehát az MME-t és az ASIO-t az programok használják, és nem a felhasználó! A felhasználó csak a DAW felületével van kapcsolatban)
Az ASIO-t direkt stúdió célokra tervezték, ezért nagyon kicsi jelkéslekedési időket tesz lehetővé.
De nem támogatja minden hangkártya. Célszerű olyan hangkártyát venni, ami tud ASIO-t.
Szia.
Az Audio Stream Input Output driver (ASIO) egy (a hangkártya gyártója által készített) meghajtóprogram (Steinberg-protokoll), ami a multimédiás 600-800 ms késés helyett 10-20 ms-ra csökkenti azt az időt, amit a feldolgozott hang különféle átmeneti tárolókban (pufferekben) tölt. Ez a késési idő (latency) a pufferek számából, a méretükből és a mintavételi frekvenciából egyszerűen számítható.
Én amúgy az FL8 XXL producer esition-t ajánlanám. Én kb. másfél éve dolgozok ezzel, és remek dolgokat lehet vele műveli. Ez egy step sequencer alapú zeneszerkesztő, ami annyit jelent, hogy csinálsz mintagroove-okat(pattern), és ezeket egymás utána alá fölé, meg ahogy csak akarod pakolgatod. Bármilyen stílusú zenét lehet vele készíteni, én akit tudok ilyen híresebb manust az a Beni Benassi. Ő ezzel dolgozik, bár én nem bírom ezt a fajta muszikát, de a death metalon keresztül a jazz-en át, a trance-ig mindenféle zene készítésére alkalmas. Szinte minden VST-t és VSTi-t támogat, sőt maga a program is már használható VST-ként egy másik zeneszerkesztőben. Ha esetleg lenne kérdésed, nugodtan üzenj privátban.
én is ezzel próbálkozok most de sztem is igaza van vagy úgy 3 év és első olyan szám ami jó lesz
1.5 éve csinálom elég jók eddig!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!