Notebook-ba memória vagy memóriakártya?
Abba nem a szó hagyományos értelmében vett memóriakártya kell (pl SD, SDHC), hanem RAM modul. A kettő teljesen más, a memóriakártya a igazából háttértár, a RAM pedig operatív memória.
Amúgy ha egy 2GB-os RAM-ot beleteszel, akkor azzal gyorsabb lesz, igen.
Rendes memóriát, mindenképpen. Ha még tudsz hozzá venni.
De a rendszert kéne rendbe tenni leginkább: töredezettség mentesítés, nem használt progik törlése, esetleg egy reinstall. Felesleges szolgáltatások kikapcsolása
(rengeteg windows tipp és trükk van a neten)
De ha elég kocka vagy, és nem zavar az angol nyelv, akkor tegyél rá puppy linuxot :) azzal tuti nagyon nagyon gyors lesz :) Persze a beállítással kísérletezni kell egy ideig :)
Szia!
most látom, van rá magyar nyelvi pakk is :) ezzel együtt már magyar :)
Igen, op rendszer :) és szerintem egész gyors lenne a laptopodon. Persze nem minden progi megy rajta, de wine-vel néhány szimplább win progi felmehet. másra meg van egy csomó ingyen szoftver rá :)Elfelejtheted a hekkelt meg fizetős szoftvereket :) meg a vírusokat is :)
Szia!
Én javasoltam a puppyt.Részletesen:
A magyar puppyt "Seven puppy 10.2" felejtsd el, mert bugos a grafikája. Amit én javaslok:
1. Letöltöd, kiírod cdre a legújabbat, bootolsz cdről:
1b.) első indítás: billentyűkiosztás, monitor beállítása. Automatikusan kérni fogja.
2.Telepíted a gépre, frugal install ként javasolt, így megvan pl. egy win mellett is. De inkább külön partíció. Mondjuk 5 gigán kényelmesen elvan. A doksikat meg nem a rendszerpartíción tartom, megszokásból, hanem külső vinyón, vagy másik partíción, így nem veszhetnek el ha bénázok.
(de USB-re is teheted, ha hordozni akarod, most egy ilyenről írok)
3. Csinálsz mentés fájlt (rendszer első leállításakor automatikusan felajánlja.) egy gigás mentés ált. elég, de ha hízlalod a rendszert, lehet növelni utólag is.
4. restart, már vinyóról.
internetet állíts be. driver nem kell, mindent kezel magától :-) Eth0= vezetékes net, Wlan0 = wifi
Földgömbre klikk a tálsa jobb szélén, aztán a másik földgömb a tűzfalhoz.
Progik és nyelv telepítése:
Menü/beállítás/puppy beállítás/puppy csomagkezelő
(illetve az angol megfelelője ekkor még...)
elindítod, system pont, "Lang_pack_hu_Lupq-0.4" klikk, és már települ is.Utána magyar lett a rendszer. Nem kell restartolni, csak vársz fél percet :-)
Többi progi: van a csomagkezelőben leírás, fórum, meg gugli a név alapján.Letölti, telepíti.
Ajálom: Open Office, vagy oxygen office. (a beépített AbiWord sajna még nem tökéletes a WORD-os doksik olvasásában)
Cd/dvd író: van beépítve (Pburn)
Médianézegető: GMPlayer
Pdf nézője van beépítve, szimplább és gyorsabb mint az adobe. Persze azt is tekhetsz rá de minek.
Van egy csomó rendszereszköz (Partícionáló stb) amivel meg lehet menteni a döglött xp-t vagy akár el is lehet piszkálni az egész rendszert, ezekkel óvatosan :-)
Ja, Wine, azt is tedd fel.
Ezután win-es progik is rámennek. Van ami persze elszáll vagy nem indul. de minden célra akad valami más akkor.
Szia :)
Azta :O szépen leírtad, amit nagyon szépen köszönök :) csak nem igazán értek belőle semmit, de majd megoldom :) Lehet megmutatom egy számítógép zseninek.. ő csak megérti majd. :)
Egyébként a puppy-t úgy szándékoztam feltelepíteni, hogy a win 7 ne legyen rajta.. :)
azért mégegyszer nagyon szépen köszönöm :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!