Letöltöttem internetről a régi DOS játékokat nosztalgiázásképpen. Nem indulnak?
A gondom az,hogy mindent követtem ami a leírásban volt viszont nem indul el egy játék sem. Itt egy link a kiírásról.
Köszönet előre a segítségért
Segíteni sajnos nem tudok a dos emulator kapcsán, de tudok ajánlani egy alternatív megoldást. Régen és is próbáltam különböző Dos emulatorokat, de egyik sem vált be, pedig követtem a leírást.
Így inkább SNES (Super Nintendo Entertainment System) emulatorral próbálkoztam, amivel sokkal könnyebb volt indításra bírni a játékokat. A linkelt képeden lévő játékok 90%a van SNES-re is.
Itt egy honlap, ahonnan letöltheted az emulatort:
(alul)
innen pedig játékokat hozzá:
(felül betűk szerint van rendezve)
Ha esetleg nem boldogulnál az emulatorral, nyugodtan írj!
Figyi! Töltsd le a DOS-BOX-ot
Telepíted, elindítod.
Megjelenik egy ablak, DOS parancssorral
Annyi a lényeg:
1. A DOs játékot fogod, beteszed egy mappába a C: gyökérkönyvtárába (lehetőleg rövid nevet adj a mappának)
2. Belépsz a Dos-Boxba
3. Beírod ezt: mount c c:\játék_könyvtárának_neve
4. ENTER
5. Beírod: c:
6. ENTER
7. Szokásos dos parancsokkal belépsz a mappába
PL: cd játék_könyvtárának_neve
8. ENTER
9. Beírod: DIR
10. ENTER
Így kiírja neked a fájlokat. Ha kell, setsound-al beállítod a hangot Sound Blaster 16-ra, a Dos-box azt emulálja. Aztán indítod a játék fő exe-jét.
Vannak olyan játékok, amiket telepíteni is kell Dosbox-ban. Ekkor a setup-ot indítod, telepítesz.
Figyelj oda, hogy a DosBox azt tekinti C: partíciónak, amelyik könyvtárat bemountoltad az elején. Tehát oda fog telepíteni is!
Remélem segítettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!