Adott txt formátumú file, ékezetes értelmes magyar mondatokat tartalmaz. Szeretném az ékezeteket a betűkről eltávolítani. Lehetséges ez esetleg valami konvertáló szoftver segítségével?
Figyelt kérdés
2011. júl. 13. 09:56
1/8 Smartguy86 válasza:
Megnyitod notepad-ben, és a szerkesztés menü csere menüpontjában beírod az ékezetes betűt, majd alá a nem ékezetest, hogy cserélje ki. Ezt megcsinálod a,e,u,o,stb-re és kész is :)
2/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm neked,a válaszod.Sikerült a dolog.Viszont,ebből az átírandó file.-ból,kb 50db van.Arra nincs esetleg lehetőség hogy mindezt egyszerre tudjam átírni?
2011. júl. 13. 10:18
3/8 Smartguy86 válasza:
Ha tudsz programozni, akkor írhatsz rá egy programot is :)
4/8 A kérdező kommentje:
:)
Ezt a történetet olyasmi módon szokták hogy egy bat file.-t kreállnak és abban levázolnak külömböző parancsokat és annak segitségével autómatikusan véghezviszi a 50db file átírásának folyamatát?
Valami ilyen,hasonló módon?
2011. júl. 13. 10:26
5/8 Smartguy86 válasza:
Szerintem Batch file-ban ilyesmit nem lehet leprogramozni. Az csak indítási parancsokat és paramétereket tud megadni, ilyen célzott műveletekre nem jó. Esetleg az Office makrójával lehet ilyet csinálni, de ahhoz sajna nem értek.
6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm.Így is sokat segítettél.További szép napot,minden jót.
2011. júl. 13. 10:31
7/8 anonim válasza:
Vázolom, hogy mit kell csinálnia a programnak:
Sorra veszi a fájlokat
Megjegyzi az illető fájl nevét
Ebből képezi a megfelelő célfájl nevét.
Az éppen kiválasztott fájlt megnyitja, majd a tartalmát átmásolja a célfájlba úgy, hogy az ékezetes betűket lecseréli.
Próbáltam egyszer egy olyan ékezettelenítőt írni, ami ugyanoda írja vissza a dolgokat, de nem ment.
8/8 A kérdező kommentje:
Értem.Köszönöm.
2011. júl. 14. 09:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!