FreeDOS op. Rendszerrel rendelkező notebookra nem lehet telepíteni Windows 7 rendszert?
Miért ne lehetne? Ez nem annak a függvénye, hogy éppen milyen rendszer fut a gépeden, valami más gond lehet ott.
Mi a hiba? Bootolsz a win7 dvd-ről, utána mi történik?
Én még csak Samsungok -nál hallottam ilyet. Ott valamit csesztek a merevlemez szektoraival, hogy ezt megakadályozza (persze ezt is ki lehet játszani).
De akárhány új Toshiba, Dell, MSI, Acer, stb- járt nálam az utóbbi időben mindegyiken tudtam használni a DAZ Loadert.
Persze a Free Dos -t simán le lehet róla górni, a legjobb úgy ha törlöd a partícióját majd újra létrehozod, a Windows telepítő segítségével.
Amúgy Mobil számítógépen egy XP-vel is tökéletesen el lehet boldogulni, én ezért biztosan nem vennék új merevlemezt ezért.
Pontosan milyen márkájú/típusú gépről van szó?
Hát Samsung...NP-RV509-S01HU
Hogy lehet azt a kijátszást megoldani? :-)
A legújabb DAZ loadert használd!
Rendszergazda módban futtasd a loadert! Válaszd ki az Advanced options lapfület, pipáld ki a következőket:
- Ignore existing SLIC
- Use legacy mode as default
Majd menj vissza az Installation lapfülre, és kattints az Install gombra. Újraindul a gép, és elvileg így működnie kell.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Hát jobb ötletem nincs. A HAL7600 loaderről hallottam még, hogy jó:
Ha a Windows vagy a merevlemezvásárlást el akarod kerülni. Akkor ajánlom figyelmedbe a Windows XP -t vagy a Linux disztribúciókat.
Én az XP-t sem tudtam telepíteni az új freedos-os Asus laptopomra.
(nincs benne cd/dvd meghajtó)
Életemben még így nem szívtam, mint ezzel a szeméttel.
(pedig valamennyire otthon vagyok a linuxok terén is)
Döbbenet volt 15 évet visszamenni az időben... nem hittem, hogy ilyesmi lehetséges.
marketing:
először megkapod a freedost, utána már örülni fogsz a windowsnak is.
A linux szintén shit.
Olyan linux oprendszer még nem született, amit teljeskörűen tudott volna egy átlagfelhasználó használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!