Windows 7 telepítésnél merevlemez formázása/vagy telepítő lemez ISO készítés?
A laptopod alján van egy Matrica... ezen van egy telepítőkód... a telepítőkód felett van a Windows Verziója pl: Windows 7 Home Premium...
Regisztrálsz pl egy torrentes oldalra, leszeded a home premiumot, kiírod iso-ként, bebootolsz és formázhatsz, telepíthetsz... ha vége a telepítésnek kérni fogja a telepítő kódot.. azt add meg ami a matricán van.
Jó de inkább azt mondjad, hogy hogyan csináljam :)
Amúgy azért mondom, mert mindenki azt írja, hogy jobb, mint a Vista meg XP, ehhez képest eddig nekem a Vista a leggyorsabb. A windows 7 lassú egy semmiség: 4 perc alatt töröl a lomtárból 4mb-s fájlt "felfedeznie kell" a mocsoknak. Meg 2 gb RAM-ot fogyaszt és 2 perc alatt indul. Nem működik a biztonsági mentés, satán (mármint külsőn) elvileg 60mb-vel kéne másolnia, ehhez képest 1-gyel teszi. Alig bír megnyitni egy mappát, mert fel kell fedeznie. Ez mind nem volt Vistánál és szarabb gépnél gyorsabb volt. Na ezért gondolom a Virust, mert már k**** sok helyen beírtam a tüneteket és néztek meg mondták, hogy nem vagyok normális, mert a Vista szar. Pedig az nem volt az, csak az akkori gépek még nem lettek felkészítve rá. Most is úgy látom hogy gyorsabb, nem totojázik annyit a Vista. És örülök, amikor hallom, hogy mennyire rossz a win7, mert nekem is rossz (és én nem találtam rajta vírust Mcaffe Site Advisor, Mcafee Antivirus, Norton ... 2010, Defender, Ms. Security Essentials) csak azért írtam a vírust, hogy ne szóljanak be!
Tehát tessék azt leírni, hogy miként csinálhatok telepítőlemezt, vagy hogy lehet formázni a HDD-t. Amúgy a telepítő most muszáj, mert különben nem tudom formázni! Vagy ha igen, akkor meg szeretném hallani, hogyan lehet.
Milyen laptop?
Az elöre telepített gépeknél általában, egy rejtett partición megtalálható a windows telepítő, helyreállító képfájl.
Acer Aspire 5940G.
Az a probléma, hogy elvileg ezen is meglenne (mert egy rejtett partíció van rajta, amire azt írja, hogy helyreállítási partíció), de az teljesen üres. Úgy vettem ezt a gépet nagy kedvezménnyel, hogy ki volt téve ilyen "reklámgépnek", amire ráteszik, hogy mennyibe kerül, meg a teljesítményt. Én úgy vélem, hogy nem tudom miért (talán ha ellopják ne lehessen újratelepíteni, bár én is azonnal csináltam egy DVD-t), de kitörülték ott a boltban. Mondta is nekem az eladó, hogy feltétlenül készítsek egy visszaállító lemezt (de az televan felesleges programokkal és nem tudok vele formázni).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!