Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Netbook készülékre winXP?

Netbook készülékre winXP?

Figyelt kérdés
A netbook készüléket 4 hónapja vásároltam win7 Starter operációs rendszerrel. Változtathatom winXP-re? Vagy nem ajánlatos? Újra starter legyen rajta ha telepíteni szeretném? Minden info érdekel! Előre is köszi
2011. jún. 28. 21:24
 1/10 anonim ***** válasza:
miért akarnád változtatni?
2011. jún. 28. 21:31
 2/10 P.O.C. ***** válasza:

Semmi akadálya az XP -nek. De ha már van egy eredeti operációs rendszered, miért cserélnéd le XP-re?

Ráadásul a gyári operációs rendszer újratelepítése is egyszerűbb, mert a rejtett Recovery partícióról elvégezhető egyetlen billentyű paranccsal.

Mivel a netbook -oba nincs ODD, így külső ODD -vel vagy ha az nem áll rendelkezésre pen drive -al kell kínlódnod. Ráadásul több mint valószínű hogy a SATA drivert is bele kell majd integrálnod az XP telepítőbe.

Így szerintem több kínlódással járna az XP telepítés, mint amennyi haszna lenne.

2011. jún. 28. 21:32
 3/10 A kérdező kommentje:
Nem rossz kérdés. Na most én nem igazán értek ezekhez, de nagyon lassúnak találom a jelenlegi startert. Mondjuk még ezzel valahogy el is vagyok, de a microsoft world is úgy működik, ahogy ő akar. Tehát nem igazán tudom úgy használni mint egy alap számítógépet.
2011. jún. 28. 21:45
 4/10 P.O.C. ***** válasza:

Pedig a netbook az egy alap számítógép! Ezért is nem levezik őket Laptopnak!

Bár való igaz, az XP jobban szokott futni rajtuk.

Amúgy kik a paraméterei a gépnek? (márka, típus, RAM mennyiség, proci, stb..)

2011. jún. 28. 21:52
 5/10 A kérdező kommentje:

Operációs rendszer: Eredeti Windows7 Starter

Processor: Intel ATOM Processor N455 (1,66 GHz, 667 MHz, 512 KB)

Memória: 1 GB (DDR3 / 1 GB x 1)

HDD 250gB

Ugye azt tudom, hogy a starter eredeti, de nagyon lassú és sok dolog hiányik belőle. Lehet jobban járok ha veszek helyette egy notebookot :)

Pl ami nincs benne: háttérképet csak egy rátelepített program segítségével tudok betenni.

2011. jún. 29. 14:47
 6/10 A kérdező kommentje:
Sorry a Típus: Samsung NP-N145P
2011. jún. 29. 14:48
 7/10 anonim ***** válasza:
a háttérkép az az oprendszer miatt van, ha egy jobb win7-et raksz rá, azzal már menni fog. ezért hívják starternek
2011. jún. 29. 15:41
 8/10 P.O.C. ***** válasza:

A legkönnyebben ezzel a programmal tudsz magadnak hegeszteni Pen drive -os XP telepítőt:

[link]

Leírás:

[link]

Innen tudsz szerválni megbízható XP telepítőt:

[link]

A hivatalos honlapon fent vannak a driverek XP-hez. SATA (AHCI) driver nincs köztük, így remélhetőleg nem lesz rá szükség, hogy beleintegráld a drivert a telepítőbe.

Ha mégis, akkor nézd meg a déli híd pontos típusát míg van működő rendszered, mert szükség lehet ár a későbbekben. (PL Everestben vagy az AIDA64 -ben Az alaplap menü, lapkakészlet pontjánál találod ezt az infót.

2011. jún. 29. 16:25
 9/10 anonim ***** válasza:
Ha a novicorp Wintoflas-el nem menne a pendrive talepítő készítés akkor próbáld meg az USB multiboot-al.
2011. jún. 29. 16:45
 10/10 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a segítségeket! Jók vagytok! :D
2011. jún. 29. 18:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!