Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogyan cserélhetem fel az...

Hogyan cserélhetem fel az alapértelmezett indulást, ha két rendszer van a gépemen, és azt akarom, hogy a második induljon el, pl. egy áramszünet után?

Figyelt kérdés
2011. jún. 27. 20:52
 1/5 anonim ***** válasza:

windows 7 nél:

start->kereső mezőbe írd ezt be : msconfig ->nyomj entert utána bejön 1 érdekes ablak ott rendszerindítás fül majd ott klikkelj arra amelyiket elsőnek akarod tenni és alatta van egy olyan gomb ,hogy alapértelmezett.

Ezek után alkalmaz és oké

2011. jún. 27. 21:00
 2/5 anonim ***** válasza:

Pontosan milyen két rendszer?

A két rendszer külön partíción, vagy külön winchesteren van?

2011. jún. 27. 21:22
 3/5 anonim ***** válasza:
Ez attól függ, hogy melyik tölti be a rendszert. keresd a boot fájlt!
2011. jún. 27. 22:03
 4/5 A kérdező kommentje:
Mind a két rendszer xp és eegy vinyón, de külön partívión van. Rengeteg az apró áramszünet a környékünkön, és megesik, hogy kiüti a rendszert. Ezért fontos, hogy legyen egy "statim" esetekre tartogatott tartalék is. Csak a másodikon nincs minden telepítve, mint a fő rendszeren. Ezért lenne fontos, hogy az eredeti induljon, ne az utólag felrakott. Szünetmentest ne javasoljatok, anyagilag nem megy.
2011. jún. 28. 06:09
 5/5 A kérdező kommentje:

Megnéztem a boot fájlt. Bár eddig is tudtam, hogy nem azt tölti be, amit én szeretnék (Merthogy ez volt a kérdésem).

Az egyiket 0-val, a másikat 1-el jelöli. Az 1-est indítja, és ezt szeretném megcserálni. Gondolom, valahol át lehet írni, csak nem tudom hol. Naívan megpróbáltam egyszerűen megcserélni a két rendszert a boot listán, a "lefelé" opcióval, de természetesen csak annyi történt, hogy indulásnál fordított sorrendben jelenik meg, de ugyanúgy a nullás indul. Nos, erre keresem a megoldást...

2011. jún. 28. 06:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!