Mondjatok jó stratégiai játékokat?
ha lehet akkor mostani vagy a jövőbe játszódjon és szép grafikája legyen
ilyen építkezős fél le ahol várost kell felépíteni meg hasonló
Egy stratégiai játéknál a grafika nem lehet elsődleges szempont, ha csak az érdekel, akkor javaslom a sakkot a való életben, ott szép a grafika.
Azt elfelejtetted megemlíteni, hogy milyen fajta stratégiát szeretnél. Létezik valós idejű (rts), körökre osztott (tbs) és a kettő vegyítése.
Néhány sci-fi(feltételezem, hogy a jövőben játszódó alatt ezt érted) stratégia:
-StarCraft + Brood War(kiegészítő): kb 10 éves, jó ronda, de az egyik legjobb rts.
-Command and Conquer 3 - Tiberium Wars + Kane's Wrath(kiegészítő): viszonylag új, szép is, nem is rossz.
-C&C - Red Alert 3: új, csilli-villi grafikával, a játékélményről nem tudok mit mondani, nem játszottam vele, csak láttam. Az 1. és 2. része nagyon jók, de már régiek, ami téged zavarhat (mivel utaltál a grafikára).
-Haegemonia: pár éves magyar sci-fi játék, jónak számított a megjelenésekor. ma sem rossz.
Fantasy stratégia:
-WarCraft 3 + The Frozen Throne (kiegészítő): k*rva jó, az egyik legjobb stratégia. Kb 5 éves, de rengeteg jó pálya van hozzá, ajánlom pl a DotA-t.
-Heroes 3: a sorozat egyik legjobb része, az újabbak a nyomába sem érnek. A 4 egyszerűen szar, az 5 nekem nem tetszett, nem volt meg az a hangulata, ami a 3-nak megvan.
történelmi stratégia:
-Total War sorozat (shogun, medieval 1-2, rome, empire): valós idejű és körökre osztott, mindegyik más korban játszódik (a nevükből kiderül, hogy kb hol, mikor). Az empire: total war a legújabb, 1-2 hete jelent emg, nagyon szép és jó is. Végre megjelentek benne a hajócsaták is.
-Panzers: Phase One, Two: magyar 2. világháborús stratégiák, egész jók.
A Total War és Heroes sorozat kivételével mindegyik valós idejű stratégia.
Ajánlom még a szintén magyar, S.W.I.N.E. című rts-t, ami a disznók és nyulak közti háborúról szól. Az angol nyelvű ingyenesen letölthető, a magyart pedig be lehet szerezni torrent oldalakról. Mindenképp a magyart ajánlom, mert nagyon jó a szinkronja, tele van jó beszólásokkal.
Természetesen sokkal több jó stratégia létezik, msot azokat emeltem ki, ami hirtelen eszembe jutott.
ui.: A supreme commandert is érdemes kipróbálni, de elég erős gép kell neki.
Kiegészítés:
A Civilizations sorozat is nagyon jó körökre osztott, a 4. része a legújabb, van (azt hiszem) 2 kiegészítője is.
Az Age of Empires 1-3 is jó, több koron át játszódnak, de mindegyik máskor. Mindhárom részhez vannak kiegészítők is.
Sci-fi témában:
WarHammer 40000: Dawn of War 1-2:
A 2. most jelent meg, még nem tudtam kipróbálni. Az 1. nagyon jó, 3-4 éves kb, de idő közben megjelentek kiegészítői is, melyek ha jól tudom, önállóan játszhatóak, nem szükséges hozzájuk az alapjáték.
Köszönöm
a Redalertet végig vittem 2.3 mat is
az jó volt
és olyan sima építkezős nincsen ?
Nekem a secondorb a kedvencem.
Aranyos ingyenes online városépítő stratégiai játék, rengeteg lehetőséggel. Lényegében a travian, simcity, honfoglaló van összegyúrva, meg kiegészítve.
itt találod meg: www.secondorb.hu
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!