Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Sokáig tart míg betölt a...

Sokáig tart míg betölt a rendszer. Mit csináljak? (gombnyomástól az "üzemkész asztalig)

Figyelt kérdés
XP sp3-em van. folyamatosan frissítem. xp karbantartó progim is van. nem töredezett a winyó, nincs telepakolva.
2009. márc. 21. 23:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Installáld újra.

Én a frissítéseket már régen le se töltöm automatikusan, időnként jött olyan ami után teljesen lelassult az xp. Azóta egyenként válogatom, hogy mi az amit letöltök és mi az amit nem.

2009. márc. 21. 23:50
 2/6 anonim ***** válasza:

Inkább az lehet, hogy sok progi indul a háttérben, amit nem is használsz. Ilyen a Skype, Msn, Office...

Xp-nél én csak a vírusirtót, és a hangot engedem indulni. Erre az Easycleaner-t használom, amivelleállíthatom a rendszerindításkor induló progikat. Nem törli, csak nem engedi indulni. Ami kell, azt úgyis én indítom.

Tudom, hogy lehet másként is, de az Easy... tudja.

2009. márc. 22. 02:27
 3/6 A kérdező kommentje:
automatikusan nekem indul a hand, hálo. kapcsolatok, vírusírtó ennyiiii.
2009. márc. 22. 08:35
 4/6 anonim válasza:

Ha hardveres gond: egy észrevétel, 5-6 éves kortól a gépek már valahogy nem úgy mennek, mint fénykorukban, nemtom a tiéd hány éves, portalanítsd a gépházat, van-e elég RAM-od, nem-e melegszik a proci.

Ha nem hardveres: rakd újra a windows-t vagy tényleg sok alkalmazás fut a háttérben, amit nem te indítasz el, ellenőrizheted: CTRL+ALT+DEL, folyamatok fül, ha hosszú a lista, akkor bingó.

2009. márc. 22. 13:55
 5/6 anonim ***** válasza:
Én már jártam úgy, hogy régi volt a vinyó amelyen a rendszer volt. És már nem igazán szuperált jól. Ilyenkor a rendszer keresgél, azonosít, nehezebben mozognak az alkatrészek a meghajtóban, így tovább tart a rendszer felállása. Mindezek mellett egyetértek az előttem írókkal.
2009. márc. 22. 15:11
 6/6 Hintalow ***** válasza:

Íme az én tapasztalataim:

- az 5-6 évnél régebbi gépek azért nem muzsikálnak jól, mert ezalatt fejlődik annyit a sztechnkia, hogy az újabb programoknak kevés legyen az ennél öregebb vas (az új programokat SZINTE MINDIG az épp legjobb technkiára optimalizálják)

- Memória: ha ha nem csak egy szűz oprendszert akarsz futtatni, (ami ritka) akkor xp-hez 512Mb de inkább 1Gb, vistához 2Gb vagy több memória kell.

- Szoftver: Óvakodj a sokféle "buherált" xp-től, blade edition, super edition, stb. Volt olyan ismerősöm, akinek csucsszuper mindenttud xp-t használt, minden program bele volt integrálva, csak éppen nem értette meg, hogy ez az amiért havonta összeomlik a rendszer.

Tehát sima xp.

Ahogy elöttem leírták, csak olyan program fusson a háttérben, amit tényleg kell. Rendszeres vírus-spyware karbantartás.

Automatikus frissítés: ha mondjuk 512rammal használsz egy xp-t, valami harmatosabb procival, akkor érdemes egyszerűen kikapcsolni, mert nagyon leterheli a rendszert, ahogy szinte folyamatosan kersegéli a frissítéseit.

Jah, annyit még a hardveres részről, hogy a vinyókra is figyelni kell, a kedvencem az amikor van a gépben vagy 3

minden szalagkábel teli van, egy kábelen ott csücsül az 1 éves 160Gb-os, és a 10 éves 10 Gb-os.

Ilyet nem szabad. Lehetőség szerint 1 vinyó legyen és minél újabb, nem éri meg így összekapargatni a tárterületet.

Hát röviden ennyi jutott eszembe

2009. márc. 22. 16:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!