Outlook Express miért töröl ki spontán emaileket?
Apám gépéről van szó. Windows XP van rajta és Outlook Expressel levelez. Nagyon sok "hasznos" pps és egyéb memóriazabáló "terabájtos" fileokat kap. Naponta sokszor sokat. Értsd ez alatt, hogy 3-4-5 meg néha nagyobb megabájtos emaileket napi 5x-6x de volt ennél jelentősen nagyobb adatforgalom is. Nem mindig törli ki őket. Az az érzésem, mintha bizonyos "túlcsordulásra" úgy reagálni, hogy ukk-mukk-fuck-puff kitöröl a gép vagy két hét komplett levelezést. Nanápersze, hogy a legfrissebbeket és véletlenül sem a régebbieket.
Van ilyen effekt? Létező dolog, vagy más okozza?
(A régi gépén is ez volt, tehát ha vírus vagy programhiba, akkor érdekes véletlen módon az új gépén az újratelepített környezetben is ugyanaz a hiba jött ki)
Apám 73 éves, ezt szokta meg.
A kérdés nem az volt, hogy mit használjon, hanem az, hogy az Outlook Express valóban szokott-e törölni önhatalmúlag, ha megelégeli a benntartott adatmennyiséget?
1. válaszoló, ki kell ábrándítsalak, nagyon sokan használják még, jó kis rendszer az.
Amúgy ezért Microsoft a Microsoft, a programjai is olyanok, mint ő maga, megbízhatatlan és pontatlan. A Mozilla Thunderbird ugyan azt tudja, csak ezerszer megbízhatóbb, na és persze, pofonegyszerű beállítani.
Tavaly ilyenkorig én is XP-t használtam, csak vettem egy új laptopot, amin 7 van. De ha nem lett volna rajta, akkor marad az XP. Miért? Mert jó (mikrofoson belül), és az én (no meg apám) igényeinknek megfelel. Pont.
Sosem értettem az olyan konzumer hozzáállást, hogy csak azért cseréljünk, változtassunk, mert valamiből kijött egy újabb. Nekem egy használtan vett, de igen márkás sportkocsim van, hát be is diliznék, ha így gondolkodnék, mivel időközben az autóm típusából kijött két újabb generáció, csak nincs háromévente húsz millám autóra. Az informatika pedig csak alárendelt, kisegítő szereppel bír az életemben. Tehát használok számítógépet magánemberként, a munkám is elképzelhetetlen nélküle, de marad csak az "eszköz" "használati tárgy" státuszában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!