Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Nem tudok váltani a két op....

Nem tudok váltani a két op. rendszerközött. XP-VISTA?

Figyelt kérdés
Az lenne a problémám, hogy a minap feltettem az XP-mellé a Vistát.. egyszer a telepítés után kéri,hogy jelentkezzek be, bejelentkezik majd kilép.. újraindul és olyankor már nem tudok váltani a 2 op.rendszer közül! Mit tudnék csinálni vele, hogy újra tudjak?..
2009. márc. 20. 22:18
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Szia

Ugyanarra a meghajtóra telepítetted a két oprendszert? Ha igen az könnyen összeakadhat. Ha nem akkor melyik rendszer töltődik be automatikusan?

2009. márc. 20. 22:26
 2/12 anonim ***** válasza:

Hello!

Alapvető probléma, hogy XP és Vista közt nem lehet váltani, mert a Vista átkonfigurálja a merevlemezedet..

1 megoldást ismerek, de az sem a legjobb, viszont működik..

léteznek olyan OP-rendszerek, amik ugy le vannak butitva, hogy pár másodperc alatt teljesen elindulnak (példát sajnos most nem tudok mondani, de ha beirod a gúgléba biztos megtalálod..)

felraksz egy ilyen Op-rendszert, és arra már tudsz telepiteni olyan szoftware-s megoldást, ami képes váltani a két windows közt..

2009. márc. 21. 08:29
 3/12 A kérdező kommentje:

C és D meghajtón külön külön vannak..

az XP tölt be alapból.. nem is ír ki semmit alul egy kis fehér csík végig megy és beis tölt az XP. Viszont nekem csak a VIsta játékok miatt kellene..

2009. márc. 21. 09:05
 4/12 Hintalow ***** válasza:

Van olyan játék ami Vistát követel meg?

Én eddig csak olyanról halottam, hogy az xp-re írt játékok nem mennek néha Vista alatt.

2009. márc. 21. 15:14
 5/12 anonim ***** válasza:
nem a Vistát követelik a játékok, hanem a legújabb DirectX et, ami elvileg csak Vistára jó..gyakorlatilag meg mindenki tudja hogy ez nem igy van..
2009. márc. 21. 15:35
 6/12 Jenci ***** válasza:
Ha a két Op-rendszert egy merevlemezre teszed,de külön particíóra,akkor mindenképp az Xp-t kell előbb telepíteni és csak utánna a Vistát.Ez azért van,mert a Vista nem bántja az Xp bootfájlát,csak egy kicsit megváltoztatja.Így a gép bekapcsolásakor még a bootképernyőn lehet választani,hogy melyik Op-rendszer töltődjön be.Fordítva viszont ez nem működik és csak az Xp lesz elérhető.Ha viszont két külön merevlemezre teszed őket,akkor a BIOS-ban kell beállítani a bootolás sorrendjét.
2009. márc. 21. 19:28
 7/12 A kérdező kommentje:
Az XPlett előbb telepítve. Utána a Vista jóval rá... egyébként hiába is töltöttem le a directX10-et nem tudom telepíteni xp-re. am. tru-hoz kellene... csak..
2009. márc. 22. 20:27
 8/12 A kérdező kommentje:
a bootolás sorrendjét hol állítsam át? a biosba mert már megnéztem mindenhol:O:O
2009. márc. 22. 20:28
 9/12 Jenci ***** válasza:
XP-re nem is tudol DirectX 10-et tenni csak Vistára.A bootolás sorrendjét a BIOS-ban kell állítani,mikor bekapcsolod a gépet.Általában ki van írva,melyik gombot nyomd a bootképernyőhöz és az egyből odavisz,ahol állítanod kell.Ha nem akkor meg be kell lépned a "del" vagy valamelyik mással--ez is ki van írva--a BIOS-ba és ott keresd meg a boot állítást.
2009. márc. 23. 21:19
 10/12 A kérdező kommentje:

Jajj hát nem azt mondtam hogy a DirectX10-et nem tom feltenni Xp-re mert csak Vistára adták ki?!XDXDXDXDXD

Tudom, azt is hogy kell belépni a BIOS-ba:).

2009. márc. 24. 16:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!