Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Mint jelent az h: "A szabad...

Mint jelent az h: "A szabad hely megsemmisítése a meghajtón? "

Figyelt kérdés
Ccleaner progiba volt egy ilyen, és csökkent az üres hely, amikor futattam ezt az ún. parancsot.. és hogyha végig úgymond "megsemmisíti a szabad helyet" amit nemtudom hogy csinál, akk ami össz kapacitás, pl 80 giga, és csak 50 giga foglalt, akkor azt a maradék 30at megsemmisíti, és már nemis tudok arra a meghajtóra telepíteni?? Ezt nemértem, légyszi aki tud valamit az írjon!: )
2011. jún. 9. 13:16
 1/2 Smartguy86 ***** válasza:
100%

Nem, ez azt jelenti, hogy a CCleaner törli a szabad területet a merevlemezen. Erre vannak különféle biztonsági szabványok, többszörös törlési eljárások, amit a beállításokban tudsz megadni. Jó sokáig tart, de a többszörös törlésnek hála valószínűleg nem lehet már visszaállítani azokat az adatokat, amik az üres területen voltak azelőtt.

Ugyanis a HDD úgy tárolja a dolgokat, hogy ha törölsz valamit, azt csak a lemez "nyilvántartásából" vezeti ki, de magán a lemezen egészen addig ott marad az adott dolog, amíg felül nem írja azt a területet. Ha megszereznék a HDD-det, akkor ezek az adatok visszaállíthatóak lennének.

Tehát szummázva: ha nem tartasz nagy titokban dolgokat a gépen, amit féltesz, hogy ellopnák, akkor neked nincs szükséged ilyen törlési eljárásokra!

2011. jún. 9. 13:20
 2/2 A kérdező kommentje:
értem, hát köszönöm szépen!! :D
2011. jún. 9. 13:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!