Használhatom a webcamot biztonsági kameraként egy másik gépről?
Úgy h a webcamos gép ne jelezzen semmit. Tehát mondjuk mintha neten keresztül használnám azt a webcamot a sajátomként, vagy nemtudom.
hogy tudom megoldani?
elvileg igen, gyakorlatilag egy csomó probléma merül fel, pl. router mögött vagy-e, tudsz-e rajta portot nyitni, fix ip, vagy dinamikus, csak te vagy-e azon az ip-n vagy más is ezt használja stb.
csak az alapokról simán lehetne 4-5 oldalas cikket írni.
tudnál nekem segíteni? hogy lehet a legegyszerűbben megcsinálni?
P. Üzenetet is elfogadok, ha nem akarod ide írni :)
1) dyndns.com-on regisztálsz, igy lesz egy fix ip cimed.
2) VLC Playerrel (ingyenes) streameled a kamera képét a xxxx.dyndns.org:33333-on
3) port forwarding a routerben a 33333-ra
4) saját gépeden a VLC-vel megnyitod az adatfolyamatot szintén az xxxx.dyndns.org:33333-on
5) gyönyörködsz a képben
a webcamos géppel regisztráljak gondolom.
és a Port forwardingot hol tudom beállítani?
annyi h a camos gép másik szobában van, és nem ehhez a nethez csatlakozik az baj?
igen, a webcamos géppel kell regisztrálni.
Port forwardingot azon a routeren kell, amelyikre a webcamos gép csatlakozik. (ha van egyáltalán router).
Az nem baj, ha két "külön" neten van a két gép.
és a routeren hogy tudom beállítani? :D
a camos gép nem fogja jelezni, ugye?
router menüjébe kell belépned és azon belül "port forwarding"
valami ilyen cimet kell keresned a router kézikönyvében a menü eléréséhez: 192.168.1.1 vagy valami hasonlót...
oké az megvan de most nézem h a weboldal nem ingyenes :S
Másképp nem lehet megoldani?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!