Windows-ban az svchost. Exe miért csatlakozik a netre és hova csatlakozik?
Ha jól tudom az svchost.exe felel a .dll fájlok futtatásáért Windows-ban..De a netre miért csatlakozik?Néha azt látom hogy több tucat kapcsolatot létesít,és néha még tölt is le valamit meg információkat küld.Legalábbis a tűzfalam azt jelzi hogy xkb adat elküldve, xkb adat fogadva azon a kapcsolaton amit az svchost.exe létesít.És néha több tucat ilyen kapcsolatot látok.De mégis hova kapcsolódik és milyen információkat küld vagy fogad a netről?
Ha el kezdek böngészni a neten,vagy Windows frissítéseket letölteni,akkor ezek a kapcsolatok több mint 100-ra is fel ugranak.Jó persze ez logikus,csak azt nem értem hogy miköze az svchost-nak ahhoz hogy böngészek vagy frissítek.
Miért létesít az svchost több kapcsolatot ilyenkor meg egyáltalán minek?
Bocs ha nagyon láma kérdés.
Előre is köszönöm a válaszokat.
E.T. telefon haza.
Windowsod beszélget a mikrofossal.
Köszönöm a válaszokat.Akkor megnyugodtam.
Én már attól tartottam hogy az svchost egy trojan horse-on lovagol xD
De ha ez alapvetően normális és csak az MS-el kommunikál akkor nem aggódok miatta:)
Ment a zöld kéz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!