Vistáról xp-re váltás, de hogyan?
Csak akkor boot -ol automatikusan az XP telepítő, ha nincs a gépen rendszer. Egyéb esetben gombnyomásra vár, tehát amikor kiírja ezt ne habozz, hanem üss le egyet! :)
Ekkor megindul az XP boot, utána megformázod a Vista partícióját és már megy is felfele helyette az XP. :)
Természetesen előtte a Vista partícióján lévő fontos adatokat mentsd le. Írd ki DVD-re vagy rakd pen drive -ra stb...
2 éve mikor a lapost vettem, Vista volt rajta, BIOS-first boot-cdrom, és minden gond nélkül telepítette az xp-t.
Nem tudom mért nem viszi neked, esetleg nem jó az xp, próbáld másik lemezzel.
A régi BIOS -okba volt alacsony színű formázás. Az újabbakba már nem látom. De szerintem jobb ha hanyagolod!
USB-s billentyűzeted van?
Nem, ez járható út! De ne formázd, hanem töröld a partíció(ka)t. Egyéb esetben nem fog a telepítő billentyű várása nélkül automatikusan elindulni.
Viszont fennáll a veszélye, hogy ez mégsem nem történik meg, és akkor működő rendszer nélkül maradsz.
Van valami beállítása az XP teletőlemeznek, aminek módosításával sosem kér billentyű leütést, hanem azonnal indul. Azt hiszem az nLite -al is be lehet állítani, de ehhez természetesen új telepítőlemezt kell kiírnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!