Photoshoppal mennyire pixelmentesíthetem (zajcsökkentés) anélkül a képeimet, hogy rontanám a minőségüket? Lent.
Nagyon szépen eltűnnek így a kisebb-nagyobb pixelek, látványra/színre szemmel láthatóan nem romlik egyáltalán a minőség. Itt van ugyanabból a képből kivágott részlet előtte/utána, sokkal szebb pixelesedés szempontjából a második, a megcsinált:
De ugye nem ártok ezzel a képeknek?
Én fényképek korrekciójához inkább Jasc Paint Shop Pro-t használok, nekem valahogy az jobban bejött erre a célra,Photoshoppal inkább festeni,vagy fotókat összevágni szoktam.Én mindig megőrzöm az eredeti kép fájlt,így ha nem sikerül jól a módosítás,bármikor elkezdhetem elölről,anélkül,hogy végleg tönkretenném az eredeti képet.
Photoshopban ilyen jellegű zaj eltávolítására(gondolom az égre gondoltál a fenti fotón) én általában maszatoló eszközt használok nagyon enyhe erősséggel (pár%),vagy a Nik Sotware Color Efex Pro szűrőt (külön beszerezhető kiegészítő).De persze biztosan van aki jobban ért hozzá és tud valami profi módszert:)
Ilyen gépem van, nem tükörrefis, nem RAW-ban fotózok. És mindig nézem, hogy ne mosódjanak el a részletek (erre a fönt pálmafa nem a legjobb példa, azóta belejöttem:)), nem viszem túlzásba a zajcsökkentést, a méretéből veszít egy picit a fotó, de ez gondolom nem baj (ennyit, hogy pl. 2,42 MG helyett 2,07 MG lesz, tehát csak kicsit). Ez ugye nem baj? Bocsi, hogy ennyi hülye kérdésem van, csak nem akarok rosszat csinálni!:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!