Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Miért van az h mostanában...

Miért van az h mostanában olyan lassú a windows? Akármilyen oprendszert rakok fel pár hét után nagyon lelassul.

Figyelt kérdés
bekapcsolom a gépet és kell várni 10percet mire lehet valamit csinálni,ha elötte csak kattintok az egérrel akk lefagy...:S
2009. márc. 10. 19:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Sok oka lehet.

Elavult már a géped, olyan programot telepítesz fel, ami nagyon lassan töltődik be az indításnál, vagy túl hamar tele lesz szeméttel az oprendszer, amire megoldás lehet egy tisztítóprogram.

Ha nem olyan régi a pc, akkor vagy a tisztítás vagy a ram bővítés segíthet.

2009. márc. 10. 19:47
 2/11 A kérdező kommentje:
hát 512MB ramom van de sztem nincsenek olyan nagy progtamok gépen,csak szokásos:office,msn..... és honnan tudnék leszedni ilyen programot?? THX
2009. márc. 10. 19:57
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Az első hszóló vagyok.

Egyrészt azokat a progikat, melyek nem kellenek a win futtatásához egyből( pl msn), állítsd be, hogy ne induljanak a windows-al.

Programokat amúgy a szoftverbazis.hu oldalon is találsz, pl tiszításra a ccleaner-t ajánlom. Nekem 1 hét alatt 2 giga szemetet töröl a gépemről általában, ami a netezésnek, és a különféle programoknak köszönhető sajnos. Minnél régebbi az OP, annál több a gubanc.:)

2009. márc. 10. 20:09
 4/11 A kérdező kommentje:
köszi megnézem ezt a programot és azt megtudnád még mondani h hol kell beállítani ezeket a dolgokat?töredezettségmentesítés is segít?? még1x Kössz
2009. márc. 10. 20:32
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Az msn beállításainál ott van valahol, hogy együtt induljon el a winnel, ezenkívül a legtöbb progi rákérdez erre.

Vagy beírod a futtatáshoz, hogy msconfig, aztán kijön egy ablak, ahol az automatikus indításnál bepipálhatod, hogy mi induljon(ha valamelyiket nem ismered, ne tűntesd el a pipát:)).

És igen, a töredezettségmentesítés is javíthat valamennyit.

2009. márc. 10. 20:43
 6/11 A kérdező kommentje:
Kössz pont most találtam meg ebben a probiban. csomóó minden volt ami a winnel indult és sok felesleges dolgot leállítottam rem most jobb lesz. ja és 2,5 gb cuccot takarított le :D
2009. márc. 10. 20:47
 7/11 anonim válasza:
Ha félig szóbajött a hely kérdése is, akkor ha kikapcsolod a Rendszer-visszaállítást, sok helyet megspórolhatsz. Ha nem szoktad használni, akkor úgy kapcsolhatod ki (mert alapból be van kapcsolva), hogy Sajátgépen jobbklikk > Tulajdnoságok > A rendszer visszaállítása fül és ott bepipálod a cuccot.
2009. márc. 11. 11:04
 8/11 anonim ***** válasza:

A Feladatkezelőben (Ctrl-Alt-Delete) a Folyamatok fülön nézd meg hogy melyik alkalmazás terheli le ilyen hosszú ideig a géped. Ha már tudod az okot, akkor könnyeb lesz orvosolni. (általában az egyik, svchost.exe mellett szokott ilyen esetben nagy CPU érték megjelenni. Ha ez lenne a gond, akkor erre van tökéletes megoldás!)

Kérdésem: (mivel öszefügghet az adott problémával,

1. Van-e a gépeden MS. Office?

2. A Microsoft Update-t használod-e, a Windows Update helyett?

2009. márc. 11. 16:46
 9/11 anonim ***** válasza:
Javaslat: A Rendszer-visszaállítást csak akkor kapcsold ki, ha éppen nincs semmi problémád a géppel, és abban az időben éppen tökéletesen működik. (A kikapcsolás hatására az előző visszaállítási pontok törlődnek, ezzel jelentős hely szabadul fel a merevlemezeden!) De utánna azonnal kapcsold is vissza, ha bármi probléma adódik, legyen egy olyan helyes működési pontod, ahová visszatérhetsz.
2009. márc. 11. 16:54
 10/11 Lakatos István ***** válasza:
Ha jól értettem eddig nem "akármilyen" op. rendszer lassult le, hanem csak a windows XP. Mi lenne ha tényleg kipróbálnás -ahogy írtad- egy másik "akármilyen" operációs rendszerrel?
2009. márc. 15. 10:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!