SÜRGŐS. Fizikából kétesre állok, és az alul látható feladat döntheti el az év végi jegyemet. Kérlek hogyha értesz a természettudományokhoz akkor olvasd el a feladatot és ha valami eszedbe jutott akkor írd le komiba?
1, Van egy gumilabdám és van egy pingpong labdám. A kérdés h melyiket tudom messzebbre eldobni és hogy miért.
2,Van egy kézilabdám és van egy súlygolyóm. A kérdés h melyiket tudom messzebbre eldobni és h miért?
Nekem logikus h a nehezebbet az első esetben messzebbre bírom dobni, de ez sajna nem igaz a második esetben:(
leirom nemsokára de most nincs idom.
elso voltam
1. Gumilabda, mert nagyobb a sűrűsége, ezáltal a tömege. Ha mindkettőt a lehető leggyorsabbra gyorsítod (amilyen csorsan lendíted a kezed), akkor hacsak nem vagy teljesen elgyengülve, a gumilabdán kisebb lassulást okoz a közegellenállási erő (ennek nézz utánna).
2. A test nem képes akkora erő kifejtésére, hogy a súlyt ugyanakkora sebességre gyorsítsa, mint a kézilabdát. Ezért lassabban indul, elöbb is esik le. A megoldás tehát a kézilabda. (Persze ha Szupermen dobná akkor az ólomgolyó messzebbre száll, mint a kézi.)
Tehát amit jegyezz meg: Newton törvényei, a közegellenállási erő képlete és hogy nem mindenki szupermen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!