Hogyan tudok egy téglalap alakú képből szabályos kör alakú képet kivágni mondjuk Gimppel? Ellipszis-kijelölőt próbáltam, de amikor átmásoltam a másik dokumentumba, fekete háttér is ment vele.
Mármint körül szeretnéd vágni, hogy a háttere átlátszó legyen?
Ezt nagyon könnyen megteheted, először beteszed a képet a programba (csak húzd be), majd az ellipszis kijelölövel jelöld ki, amit szeretnél, hogy legyen, ezután kijelölés/invertálás. A jobb oldali rétegek panelen a képre jobb egérgomb/rétegmaszk hozzáadása, és nyomd meg a delete vagy ctrl+x gombot. Ha most elmented olyan formátumba, ami támogatja az átlátszóságot (mondjuk gif vagy png), akkor átlátszó lesz.
Ha csak azt szeretnéd, hogy ki akarod másolni az ellipszis területet, akkor csak kijelölöd, és ctrl+c.
Esetleg más a probléma?
Jóvanna te szőrös kiscica, nem akartalak ennyire felhergelni!
Bocsi!
Én csak simán net.paint -el estem volna neki, nem olyan bonyolult dolog, de úgy látszik a kérdezőt sem nagyon érdekli.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!