Hogyan készítse bootolható dvd-t?
Van egy xp-m a gépemen, amit ki szeretnék írni dvd-re. Jobban mondva ki is írtam már egy párszor, de sehogy sem akar bootolni róla.
Ashampoo burning studioval készítettem image fájlt a mappában lévő fájlokról, majd az image fájlt írtam ki lemezre. Erről sem bootol. Segítsen valaki!!!
Köszi
Igazatok van, valóban képfájlt töltöttem le, de a winrar magához rendelte, emiatt én azt hittem hogy egy tömörített mappáról van szó. Ez lehetett a gond?
Na, most kiírom a letölött képfájlt, majd megpróbálok bootolni róla. Köszi
'nem iso file volt' akkor mi volt?
'készítettem róla egy iso fájl' ???!
boot sector van?
irásnál a sáv egymenetben irtad?
Kedves válaszadók!
A probléma a következő volt:
-Letöltöttem az oprendszert, igen, valóban ISO formátumban. Csak az a fránya Winrar magához rendelte, ami megzavart - tehát első ránézésre úgy tűnt, mint egy tömörített mappa. A "tömörített mappát" kicsomagoltam, majd kaptam egy általános mappát teli rendszer fájlokkal. Én erről készítettem egy képfájlt, amit kiírtam és próbáltam róla bootolni. Persze hogy nem ment.
A megoldás az az volt, hogy az eredetileg (archívumnak hitt) ISO fájlt kiírtam és láss csodát, bootol róla :)
Köszi mindenkinek!
Tanulság : ne az icon kép alapján ismerj fel egy fájlt, hanem a kiterjesztése szerint
(alapesetben az ismert kiterjesztések rejtve vannak, nekem az első dolgom ezek megjelenítése: Mappabeállítások-Nézet-Ismert fájltipusok kiterjesztéseinek elrejtése-PIPÁT KIVENNI)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!