Telepíthetek három különböző oprendszert a gépre? -Asrock Intel CoreDuo SataII lap, -E4500 Intel Core2 Duo proci -2x1 giga Ram
Figyelt kérdés
2X500 giga vinyóm van, az egyiket legyalulnám és feltennék egy WinXP-t ill. egy WinSeven-t, a másik meghajtón van kb 40 gigányi zenei anyag.ha sikerülne partícionálnom, ide feltennék egy specializált Ubuntu zenei oprendszert. A kettő utóbbi rendszert szeretném tesztelni, mennyire használhatók zeneszerkesztéshez, studiómunkákhoz.A WinXP-t játékokhoz kell főleg. Mid a három oprendszer ugyanazt a hangkártyát / Focusrite Saffire LE /, vga-t / Ati radeon HD3650 512 Mb / használnám. Meglehet csinálni? Működni fog? Köszi a válaszokat!2009. márc. 3. 12:50
1/7 anonim válasza:
Persze, nem egy számítógép van, amelyiken több oprendszer is van. Egy partícionálás eéőtte azért jó lenne, már csak azért is, mert rendszer partíción nem szabad (nem érdemes) adatot tárolni. A két Win-nek az elején lehet gondja, de megoldható úgy (ha nem menne simán) hogy külön vinyóra teszed őket, és telepítéskor mindig csak az egyik van a gépben. Aztán Ubuntu telepítésénél mindegyiket berakod. (Ekkor már legyen meg neki a partíció valamelyik vinyón!) Az Ubuntu bootloaderje pedig majd elintézi, hogy mindegyik oprendszert használhasd.
2/7 anonim válasza:
xp és win7 megfér egymás mellett nekem is igy van fennt
persze a win7 lessz az elsödleges amiröl bootolni szeretne de nyugi lessz rá idöd hogy kiválaszd melyiket akarod inditani az elején
3/7 A kérdező kommentje:
Minden világos, és ha jól értem az első válaszadót, a legjobb, ha mind a három oprendszert az egyik vinyóra telepítem? -Merthogy a másikon van 40 gigányi adat, amit nem mozdíthatok el onnan.
2009. márc. 3. 15:31
4/7 anonim válasza:
Annyit fűznék hozzá az előttem elhangzottakhoz, hogy ubuntut ne tedd fel windows-ok előtt, mert bootolást nehéz lesz megoldani. Könnyedén fel lehet rakni akár windows alól is, és akkor meg fog jelenni az alkalmazáskezelőben, mint feltelepített program, ha esetleg nem jönne be utána kulturáltan el is távolítható. Szerintem nem lesz gond a driverekkel sem.
5/7 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm....:))))Hét végén nekiesek!
2009. márc. 3. 20:39
6/7 anonim válasza:
Ha már az egyik vinyót úgyis formázod, akkor igen, céleszerű azon kialakítani 4 partíciót - 3 oprendszer, 4. meg adatoknak. És akkor a második vinyót nem is kell több részre szedni, mert azért a tárkapacitás úgy csökken, legalábbis a használható (úgy értve, hogy hiába van 6 partíción is 3 giga helyed, egy DVD-t már egyikre sem tudsz feltenni)
7/7 A kérdező kommentje:
Köszi, úgy lesz!.....Azért 1 terrabite-tal elleszek valahogy.....:)))))
2009. márc. 4. 08:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!