Lehetséges-e pc játékokat (pl:. Gta) átkonvertálni mobilra?
1. Hardware gondok.
Ha jól tudom az Iphone 3gs-be egy 800 mhz-s processzor van (ami ha jól tudom kiadásakor abba a telefonba volt a világon a legnagyobb proci). Ezen te ne akarj futtatni 2002 utáni játékokat.
2. Szoftveres gondok
Egészen máshogy van programozva egy PC program mint egy Mobil program, sőt a mobiloknál még típusonként különböző, de még a kiterjesztés is.
"de még a kiterjesztés is"
ezen marhanagyot röhögtem :-)
"és jelenleg SOKKAL gyengébb a hardverük, mint a számítógépeké."
Mit nevezünk gyengének? Marvel armada 6xx SoC -ot nézd meg. Aztán csodálkozz el mit tudnak ezek a "gyenge" vasak. Vagy az iPad 2 hardvereit.
Amúgy kompromisszumokkal lehetne ide oda forgatni a forrást de a teljesítmény megszenvedné nagyon.
Egy mostani, már kész játékot viszont tényleg nem nagyon lehet keresztfordítani.
Úgy értem hogy a jar az egy zip állomány. De semmi baj.
Symbianos nokiák pedig az elejétől fogva támogatták a java-t.
Kb ennyit arról hogy mennyi jelentősége van a kiterjesztésnek.
iPadban is ARM proci van. Okostelefonokban is. a kijelző mérete sztem nem annyira számottevő mint az hogy milyen utasításkszlete van a CPUnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!