Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Letoltottem a "renoise" zene...

Letoltottem a "renoise" zene kevero programot, el magyarazna valaki hogy kell hasznalni?

Figyelt kérdés
2009. febr. 24. 19:27
 1/4 anonim ***** válasza:

A Renoise zenekeverésre kevésbé alkalmas. Ha ismerős az FT2 vagy a Modplug tracker név akkor meg fogsz világosodni.

Röviden:

A Renoise egy tracker típusú zeneíró program, ahol apró hangmintákból hangról hangra te írod a zenét, pont mint a nagyok.

A függőleges oszlopokba (track) egy-egy hangszer hangminta sorozatát lehet betenni. Minden hangszerhez rendelhetünk effektet, effekteket. A hangminták együttes megszólalásából jön létre a zene, amit aztán szintén lehet effektezni.

Szerintem tanulni a Modplug tracker jobb.

Bonyolultabb és továbbfejlesztett (meg egy picit más elgondolással működő) zeneírók a Fruity Loops, Cubase, Sony Acid.

2009. febr. 24. 19:46
 2/4 A kérdező kommentje:

valamenyire meg ertettem de csak hangokat tudsz keverni es menteni ami neki van

zenet be lehet illeszteni es ugy adni hozza ezeket a hangokat

2009. febr. 24. 21:26
 3/4 anonim ***** válasza:

Hát...lehetni lehet, de nem igazán profi megoldás. Ha már afféle kész anyag mixelésére vágysz, akkor célszerű az Adobe Auditiont, N-Track studio-t vagy valamilyen más zeneszerkesztőt használni. Kifejezetten mixelni meg dj programok a jók (tracktor vagy virtual DJ) vagy csak egy mestermixelő a Massive VSTi

A Renoise kifejezetten zenét komponálóknak való.

2009. febr. 26. 23:50
 4/4 anonim válasza:

Sziasztok!A renoise nagyon kiforrta magát.Azt gondoltam a trackerekről,h soha nem nőnek feljebb a cubase,reason szerkesztőknél de ez a cucc oltári!Csak VST-kkel használom.

Keresem a kapcsolatot azokkal akik használják.

2010. okt. 9. 01:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!