Excelben diagram rögzítése?
Adott egy excel tábla, mely egy külső file-ból frissíti az adatait, majd szépen rajzol egy diagrammot (fkeres és társai, autómatikus diagram rajzolás).
A problémám csak annyi, hogy az egész szépen be lett állítva, és megadott időközönként PDF-be menteném. De a r*h*d*k minden egyes megnyitáskor áthelyezi/átméretezi a diagramot. Ami még nem is lenne akkora probléma... végülis ráérek 8-10 diagramot újraméretezni -.-
ha a r*h*d*k nem méretezné át utána is. Excelben úgy áll, ahogy beállítottam, de már nyomtatási képben, vagy a mentett PDF-ben megint áthelyezi. Még ez is elviselhető lenne, ha nem mentené rá a táblára, kitakarva ezzel az adatokat.
Lehet ezt valahogy orvosolni? (nem szeretném külön menteni a táblától)
Köszi!
A probléma első részével, hogy az Excel átméretezi a dolgokat, sajnos nem sokat lehet tenni. Mint ahogy a 2 éves, az úton össze-vissza kacsázó céges Mégane-omra mondta a szakszerviz: ez ilyen... A második rész, hogy a pdf-ben rosszul jelennek meg a diagrammok, valószínűleg a pdf íród hibája.
Lehet, hogy elsőre nem tűnik jó megoldásnak, de ha tudsz (pl. céges politika nem tiltja), térj át az ingyenes OpenOffice.org-ra vagy a Libre Office-ra. Az Excel file-odat simán megnyitja és vissza is menti bele a változásokat, saját pdf írója van, amivel elég összetett anyagokat szoktam kiírni és sosincs ilyen jellegű problémám és magukat a táblázatokat és diagramokat sokkal többféle módon formázhatod. Ráadásul volt egy több tízezer soros, 27MB-os Excel file-om, amiben volt sok SUMIF, VLOOKUP, INDIRECT és hasonló függvényem és pár adat sosem jelent meg az összesítésekben - nem jöttem rá, hogy miért. Megnyitottam OpenOffice-ban és azonnal működött. Csak ajánlani tudom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!