MultiVadász kérdése:
Mit kell ilyenkor a törvény szerint tennem?
Figyelt kérdés
Üdv!
Rengetegen járnak ide olyanok, akik ellopnak egy játékot, és utána itt kérdezgetnek a törését illetően.
Köteles vagyok-e eljárást indíttatni a személyek ellen?
2011. márc. 14. 20:53
11/14 A kérdező kommentje:
Tudom, most regeltem... xdxdxd
2011. márc. 14. 21:22
12/14 anonim válasza:
Csak mert olyan játékom van amihez crack kell, nem biztos, hogy illegális dolgot tettem. Magyarországon amíg csak saját felhasználásra szerzem meg a szoftvert és nem továbbítom (letöltöm, de nem töltöm fel: tehát nem torrentről szedem, vagy valamelyik ismerősöm adja, de én nem adom tovább), akkor nem követek el törvénysértést. Viszont aki felrakta a netre, vagy nekem adta, az már igen, de az nem az én dolgom :D Tehát ha te itt feljelentesz egy crackes személyt, az simán lehet, hogy ok nélkül jelented fel, és csak neked lesz bajod. Persze ez csak elmélet ugye:D
13/14 anonim válasza:
Tévedsz utolsó, te kevered a zenékkel/filmekkel. Ha illegális szoftvert birtokolsz, akkor törvényt sértesz. Nincs kibúvó, nem lehet megmagyarázni.
14/14 anonim válasza:
Nem rossz elmélet, de sok program telepítésénél elfogadod a használatára vonatkozó szabályokat, és ott elég jól leírják, ha nem vetted, akkor illegális, akárhonnan van, akárhogy szedted le (nem szó szerint így írják le, de amelyiknél elolvastam, ott elég jól meg van fogalmazva jó pár oldalon mik a jogaid). Viszont a magyar törvények nem tudom hogy rendelkeznek, tudomásom szerint elég suták ez ügyben :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!