Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy tudnám egy kép széleit...

Hogy tudnám egy kép széleit elsötétíteni?

Figyelt kérdés
úgy gondolom, hogy a közepe világos, és körülötte folyamatosan sötétülne el. egy csomó képen láttam már, de nem jövök rá, milyen programmal kéne csinálni. köszi
2009. febr. 13. 14:49
 1/5 anonim ***** válasza:
Photoshop kell hozzá. Ha van, írd meg, és leírom, hogyan tudod megoldani.
2009. febr. 13. 15:18
 2/5 anonim ***** válasza:

Bizonyára vannak erre célprogramok is, de én csak Photoshoppal dolgoztam eddig, és abban ismerem a megoldását. Ha egyenletesen akarod, hogy sötétüljön kifele, azt én úgy csinálnám, hogy PS-ban Q betűvel átváltasz gyorsmaszkoló módba (Quick Mask), G betűvel kiválasztod a fokozatos színátmenet festését (Gradient Tool), az eszköz palettáját (fent) kiválasztod a körkörös átmenetet (Radial Gradient), majd ezzel a kép közepétől kifele húzol egy vonalat. Amikor elengeded az egeret, a kép közepe piros marad, a szélei fele fokozatosan halványodik. Q betűvel visszaváltasz Standard módba, a piros átmenetből átlátszó kijelölés lesz. Így tulajdonképpen kimaszkoltad a kép középső részét fokozatos átmenettel a széle fele. Amit ezután elkövetsz a fotón (amíg a kijelölés él), a közepén nem fog érvényesülni, majd a szélei felé egyre inkább. Ergo, ha lesötétíted a képet (Image --> Adjust --> Brightness/Contrast), akkor a szélei sötétebbek lesznek, a közepe pedig világosabb.

Tudom, hogy létezik erre egyszerűbb megoldás egyszerűbb programokkal, de én csak ezt ismerem. Remélem, segítettem.:)

2009. febr. 13. 15:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Ha a Brightness/Contrast (ahol a Brightness-et kell csökkenteni) használatával nem tetszik az eredmény, akkor a Hue/Saturation... (Ctrl-U) menüpontban a Lightness-t csökkentve picit másként csinálja.

Amúgy ezek a parancsok a Photoshop 6-os verziójában működnek (legalábbis ebben biztos, hogy így van), a kifejezések magyar megfelelőit pedig sajnos nem tudom.:(

2009. febr. 13. 15:47
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha nem akarsz Photoshoppal küszködni (ami pedig egyébként a legjobb erre), akkor létezik még a Picasa nevű ingyenes program, ami a Google-é (most már), és sokkal egyszerűbben meg lehet vele csinálni mint Photoshoppal. Keress utána :) Remélem tudtam segíteni.
2009. febr. 13. 18:10
 5/5 anonim ***** válasza:
Igen, ez igaz!:) Mondjuk, én nem boldogultam vele, túl régóta PS-ozok, de minap láttam egy barátomnál, mi mindenre képes. Nagyon ajánlom!
2009. febr. 14. 12:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!