Hogyan kell ezt a "világítást" megcsinálni Photoshopban?
Bővebben nem tudtad volna megfogalmazni? észlény -.-"
Hol és milyen színű?
Remélem magyar PS-ed van.
Mivel nem vagyok PS guru és csak fejből tudom mondani, ezért légy eltekintő nekem. :D
Köd elkészítése:
1) Festőszínként beállítod a fehéret és a fehérnek egy kicsit szürkébb változatát (ne szürkét, hanem a fehér és a szürke közt között egy halvány színt)
2) Új réteg, ezután a rétegen maradva Szűrő > Renderelés > Felhők, miután meg van, akkor kiválasztod az Átfedést
Most már meg is van a köd.
3) A rétegen maradsz még mindig ahol a köd van és elkezdesz radírozgatni, egy olyan radírt válassz, aminek a széle halvány
Persze több megoldás is van erre, én a legegyszerűbbet írom le és a legkézenfekvőbbet.
Most jön a mandula a fénypontok megrajzolás:
1) Rajzolgatsz köröket, mindegyik kört új rétegen.
2) Kitörlöd a kör festőszínét és kiválasztod a festékes bödön helyet a színátmenetet és ott lineáris színátmenet
3) Kiválasztod a színátmenetnek a színét: Piros és átlátszó
4) Húzogatod a körökbe
5) Minden körnek adsz egy átfedést és az opacitásnak 100%-nál kevesebb értéket adsz, mondjuk 60%
Nos remélem sikerrel jársz, de ha nem úgy sikerült ahogy szeretted volna és/vagy ahogy leírtam, akkor ma felrakom a ps-t és megnézem én is és próbálok egy pontosabb leírást készíteni.
Ja igen, a radírozás azért kell, hogy a köd felesleges részeit kitöröld a képről, mivel az egész képet be fogja neked ködösíteni. Fejből nem vágom, hogy egy kijelölt rész lehet-e felhősíteni, de szerintem lehet. :)
De ha feltöltöd az adott képet a "bdwteam" adobe photoshop topicjába, akkor lesznek szép megoldások.
Köszi szépen a válaszod!!
Nagyon jól leírtad,érthető volt minden (Angol PS-m van pedig :))
Feltoltottem amit probakent csinaltam:
Az auto lampalya így utolag nezve nem a legjobb (lehet,hogy color burn tool al kellet volna a kontrasztján emelnem).....a köd véleményed szerint elfogadhato?
Hát igen, látok benne vad radírozgatásokat. :d
Ködösítés után ajánlanám a toll eszközzel való kijelölést (pen tool).
1) Menj a kocsis kép rétegre és jelöld körbe az autókat a pen tool segítségével. Elég ha egyeneseket húzogatsz, nem muszáj íves vonalakat készíteni.
2) Ezután még mindig a toll eszközzel jobb klikk a kocsira és válaszd ki a menüből a kijelölést (selection).
Ekkor körbe jelöli és így a csak az autóról tudod eltávolítani a ködöt radír (E) segítségével.
Piros fényszóróhoz ismét a toll eszközre lesz szükség és azzal körbe rajzolod, kijelölöd és festékes bödönnl kifested pirosra. Opacity-t lejjebb veszed, ha kell, akkor kiválasztod az átfedést (overlay). Ezután ecset (B) opacitását lejjebb veszed, kiválasztod hogy kör alakú halvány szélű legyen, kiválasztod a méretét és a lámpára nyomsz egyet.
Itt egy videó, hogyan kapcsoljuk fel a kocsi fényszóróját:
Szűrő > Renderelés > Lencse fényfolt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!