Miért indul újra (már csak egy 10%-os húzástól is) a gépem?
Figyelt kérdés
Amd Sempron 2600+,Socket 462,768 MB ram (200Mhz).A proci maximum csak 43 fokos.(DE az is nyáron)2009. febr. 12. 19:21
1/6 anonim válasza:
Táp mekkora? És milyen márkájú? Nem az van alapból teljesen kihasználva?
2/6 A kérdező kommentje:
Pfűűűűúúúú.......jó kérdés 300W.......azt tudom......Annyi van ráírva, hogy MOD COM....biztos hülyeséget írtam
2009. febr. 12. 19:43
3/6 anonim válasza:
Lehet, hogy nagyon leterheli a tápot, főleg a 3.3 és az 5 voltos részt.
4/6 anonim válasza:
Nem feltétlen kell a procinak bírnia a húzást. Volt már olyan procim is, ami másfélszeres frekin ment (600@900MHz Celeron), volt már olyan is, ami minimális tuninggal is meghalt (1200MHz Tualatin Celeron). A mostani procim 5%-ot bír tartósan (3.2GHz@3.44MHz P4 Dual Core). De alapon használom.
5/6 anonim válasza:
Minden CPU (azonos órajelű és gyártmányú is) különbözik egymástól. Valamelyiket jobban lehet húzni, valamelyiket nem. FSB-t vagy szorzót állítottad? Lehet, hogy csak nagyobb feszültség kellene neki (procinak), és máris nem fagyna, DE EZ UTÓBBI MEGOLDÁST CSAK!!!! A SAJÁT FELELŐSSÉGEDRE PRÓBÁLD KI! Ez nagyon fontos! Szerintem inkább cseréld le a Sempronod, vagy várj és vegyél később egy erősebb AMD-t a lapodba. Nem tuningbarát CPU.
Kijavítom magam: amennyiben 40%-os gyorsulást is sikerülne elérned vele, akkor sem tudnál olyan sebességnövekedést elérni, ami miatt érdemes lenne azt a CPU-t túlhúzni --> proci csere. Ez a legjobb megoldás!
Üdv!
6/6 A kérdező kommentje:
Hálás vagyok a tanácsokért, egyébként az FSB-t állítottam, mert a szorzó-, és feszemelést nem lehet a biosban csinálni.(javítsatok ki, ha mégis vmi rejtett beállítában mégis)
2009. febr. 12. 20:04
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!