Mi kell a jogtiszta windows-hoz? (Matricán kívül)
Van egy jogtiszta XP home edition, meg hozzá a matrica a zacskóra ragasztva. Viszont rá van írva, hogy "kizárólag új számítógéppel forgalmazható", tehát OEM. Rátehetem a céges gépre? Kell hozzá a cég nevére kiállított számla, hogy érvényes legyen?
Továbbá: így néz ki a matrica:
A közepén 2 helyen ki van lyukadva. Ez mire jó?!
Ha ezt a termék kulcsot már beaktiválták korábban egy másik számítógépen, akkor semmit sem érsz vele. Az OEM Windows -ok ugyanis hardver ID -hez, vagyis más számítógépen már nem tudod beaktiválni.
A korábbi OEM korlátozás, miszerint "kizárólag új számítógéppel forgalmazható" már nincs érvényben. Bárki vehet magába is OEM Windows terméket, a lényeg csak az, hogy 1 db számítógépen használható és később sem ruházható át másik gépre.
Hogy kell-e hozzá a számla arra már nem emlékszem. De szerintem anélkül is elfogadják egy esetleges ellenőrzés során.
Nagyon köszi, ment a pont!
Még annyi tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan ellenőrizhetném le, hogy a kérdéses Windows aktiválva van-e? Elmondom, hogy mi a helyzet:
Van 2 gép, mindkettő házon van matrica (OEM). Mindkettőn van Win, de életében már szerintem párszor újratelepítették. Most szeretném megnézni, hogy a Windows, ami rajta van, az az-e, aminek a matricája a gépre van ragasztva. Ezt hogyan ellenőrizhetném le?
Pl. ezzel a segédpogival megnézed, egyezik-e a termékkulcs a matricán lévővel:
"Még annyi tanácsot szeretnék kérni, hogy hogyan ellenőrizhetném le, hogy a kérdéses Windows aktiválva van-e?"
Futtasd az alábbi parancsot:
"C:\Windows\system32\oobe\msoobe.exe /a"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!