Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Elfelejtettem a jelszavam...

Elfelejtettem a jelszavam Backtrack 4 r2n hogy a francba jöjjek rá?

Figyelt kérdés
A felhasználonevem asszem még root de nagy okosan beirtam vmi durvább jelszót a toor helyett aluttam egyet és fingom nicns mi a f@szom lehet.Tiszta ideg vagyok nemtok rájönni 100 tutorialt megnéztem de gyik se jött be.Pls segitsetek hogy hogy nézzem meg előre is kösz!
2011. jan. 30. 21:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Na most ha a root jelszót könnyű lenne feltörni, akkor nem lenne védelem, tehát ha nem jut eszedbe, akkor nem jut, rendszert újra kell telepíteni. Viszont ha alszol rá még egyet, akkor jó eséllyel eszedbe fog jutni.
2011. jan. 30. 21:07
 2/16 anonim ***** válasza:

1. livecd-ről bebootolni

2. / felcsatolása /mnt helyre

3. chroot /mnt-re

4. passwd, új jelszó megadása

5. restart & livecdt kiszedni

2011. jan. 30. 21:08
 3/16 A kérdező kommentje:
ez a felcsatolás dolog hogy van? légyszi picit részletesebben elég béna vagyok.
2011. jan. 30. 21:10
 4/16 anonim ***** válasza:

Írok egy példát:

(a példában a telepített rendszer / fájlrendszere a /dev/sda1, értelemszerűen a helyére mehet más, ha másik lemezen/partíción van)

mount /dev/sda1 /mnt (ez a 2. pont)

chroot /mnt (3. pont)

passwd (4. pont)

2011. jan. 30. 21:20
 5/16 A kérdező kommentje:

Köszi értem!

Ezt most megpróbálom de pls még maradj nline ha netán nem müködne vagy nem sikerülne köszi

2011. jan. 30. 21:21
 6/16 A kérdező kommentje:
am hol tom megnézni hogy dev/sda mennyi?
2011. jan. 30. 21:26
 7/16 anonim ***** válasza:

A "cat /proc/partitions" kiírja az összes lemez összes partícióját, viszont nem írja ki, hogy melyik milyen típusú.

Azt a cfdisk nevű partícionáló programmal lehet például kideríteni. (ext3 vagy ext4 lehet a / típusa valószínűleg)

2011. jan. 30. 21:44
 8/16 A kérdező kommentje:
Basszus kiprobálom:D hallod ha te nemlennél:D
2011. jan. 30. 21:59
 9/16 A kérdező kommentje:
no such file or directory ha beirom a catest..Én rossz helyre irogatok vagy mi?:D nem a terminal konsolba kell?
2011. jan. 30. 22:02
 10/16 anonim ***** válasza:

Érdekes. Az a cates lépés amúgy kihagyható.

Ha a livecdn van grafikus felület, akkor érdemes egy grafikus particionáló programmal megnézni(pl. gparted), azzal talán könnyebb is, ha pedig nincs akkor ott a cfdisk.

2011. jan. 30. 22:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!