Használjátok már a Windows 7-et? Milyen?
Én használom, most is az alól írok. Tényleg beta még :)
Értem ez alatt azt, hogy sokminden nem úgy működik ahogy kéne. Nagyon sok program nem telepíthető rá, pedig állítólag elég jól kompatibilis a Vistával. IE8 van benne, ami néha kiírja, hogy meghalt, és keresi a hiba okát, közben vígan használom. Néha nem jól jeleníti meg a lapot, ilyenkor van egy "Compatibility view" opció, és azzal jó lesz. Néha meg csak szimplán behal egy-egy lapja. Játékok elég jól futnak rajta. Kinézetre majdnem ugyanolyan mint a Vista, de a tálca és a rajta lévő programok sokkal jobbak. Csak az ikonja jelenik meg a programnak, ha fölé viszem az egeret, akkor egy betekintő ablak, ami IE-nél pl a youtube videot is lejátszva mutatja :)
És nem kérdez annyi fölöslegeset mint a Vista. Illetve ha kérdez is, akkor van egy lehetőség, hogy megjegyezze mit nyomok arra a programra.
Összességében ha megjelenik (állítólag még karácsony előtt), sokkal jobb lesz mint a Vista. Persze a régi gépeket nem árt cserélni majd... Alapból kb 1.5GB memóriát fogyaszt el, a telepített mérete kb 10GB. Ja, és a beta csak néhány nyelven van (angol, német, kínai, francia és spanyol, ha jól emléxem).
Érdekes, hogy a Vistahoz hasonlítja a legtöbb ember. Így nem nehéz kihozni, hogy milyen tutijó! :)
(Lehet, hogy a Microsoft azért csinálta olyan sz@rra a Vistát, hogy most a 7-et lehessen fényezni, hogy az milyen tutijó? :D )
Mondhatnám a Vistához való összehasonlításra, hogy:
a sz@r nem mértékegység. ;))
Ha az Ubuntu Linuxxxxal vetem össze, semmi újat nem tud igazán. Csak zabálja az erőforrást más dolgok elől. Bár a Vistához képest tényelg jobb - így nem kell atomerőmű mellé; elég egy nagyobbacska szénerőmű is. :D
Az Ubuntu meg szalad szépen már 512 megával is. :))
Kíváncsi is leszek az Ubi új verziójára. Áprilisban megjön a 9.04. A hírek szerint pöpec lesz. Talán azt kellene majd összevetni a Win7-el. Csak mert ugye mindkettő épp most készül el - egyívású gyerekek. ;)
De addig is itt egy Ubuntu Linux kontra Windows Vista párharc; mindenki épülésére:
Én a windows 7 build 7077-et használom, és megvagyok vele elégedve. Nagyon jól haladnak a microsoftos srácok egy stabil rendszer kifejlesztéséhez. Jelenleg tényleg egy kicsit fagyogat (néha), de már használható fő oprendszerként. Aki egyszer kipróbálja, az soha többé nem fog XP-re vagy Vistára váltani (legalábbis én nem).
Ki kell póbálni, és ha teccik....
Én a 7137 x86 ost használom és nagyon megvagyok vele elégedve.
Gyors szép és 1000*jobb mint a vista.
Nekem eredeti dobozos Sevenem van.
USA-ban pontosabban NewYork-ban szereztem vakáció alatt Forintra lefordítva: 44.691,7 forintért.
És nem béta, de szinte olyan mint a Vista:
az alábbi gépen szuperül elfut: Intel Pentium 4- 3,06 GHz
2 Gb DDR II. Ram
Seagate 500 Gb HDD
NVIDIA GeForce GTX 275
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!