Fogott az avastom két kártékony dolgot, és betette a karanténba. Mit csináljak velük?
icwtutor.exe a neve mindkettőnek, az egyik az IE Connentionsban lett kiszúrva a másik a WINDOWS mappában. Hogyan tudom őket úgy törölni, hogy nem tesznek kárt?
Ja, mind a kettő Win32:Malware-gen
Válaszokat előre is köszi!
Malwarebytes'-t nemcsak csökkentett módban tudod futtatni. Úgy írtam, hogy ha ismered a csökkentett módot, akkor úgy futtasd. Amúgy nem kell, jó rendes módban is.
Az avasttal, ha bátor vagy és türelmes, csinálj rendszertöltéskori vizsgálatot.
Oké, megtaláltam a rendszertöltéskori vizsgálatot.
Talált két dolgot, az egyiket karanténba raktam (számokkal lehetett kiválasztani, mi legyen a talált kártevővel), de a másikat véletlenül töröltem, pedig azt is karanténba akartam rakni.
Ez a másik, amit töröltem, még mindig a gépen van? Futtassak le mégegy rendszertöltéskori vizsgálatot, hogy azt is karanténba tudjam rakni?
Amit törölsz, az már nincs a gépen.
És sejtettem, hogy fog találni az avast! még dolgokat.
Most jöhet a Malwarebytes' Anti-Malware.
Szóval akkor amit véletlemnül töröltem, karanténba rakás helyett, akkor az már elszállt, nem tesz további kárt a gépben. Igaz?
Ezzt a programot megtalálom magyarul is? Mennyi helyet foglal? Azért kérdezem, mert már csak kevés helyem van (18 %).
El fog férni azon a helyen, simán.
avast!-ot kapcsold ki a vizsgálat idejére. Elég csak a Fájlrendszer védelmet kikapcsolni.
Nagyon sok dolgot fog találni a MBAM, pl. a rendszerleíróban. Még az avast által kitakarított fájloktól is találhat maradványokat. Tehát ettől ne ijedj meg.
Leírás és a végén letöltési link:
Oké, megvan, szornó az előző komment.
Ha a Karanténból kitörlöm, végleg eltűnik a gépemről, nem mászik be máshova? Egyébként egy Adware.MyWebSearch a bűnös, a rendszleíró fájlokban kapta el.
Frissítetted előtte? A keresés előtt?
Teljes rendszervizsgálat volt?
Sokkal de sokkal többet kéne találnia...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!