Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Ubuntu 8.10-en lehet valahogy...

Ubuntu 8.10-en lehet valahogy Photoshopot futtatni?

Figyelt kérdés
Most lett lecserélve a Windows, és nem akarok fölöslegesen telepíteni semmit. Szükségem lenne megfelelő képszerkesztőre, de a GIMP nagyon nem jön be, nekem nehéz használni. Tudom, hogy vannak kiegészítő programok .exe alkalmazásokhoz, de azt is, hogy nem mindenhez, és nem mindegy milyet szedek le. (Légyszi úgy magyarázzatok, hogy hozzá nem értő női személy vagyok...)
2009. febr. 2. 14:53
 1/4 anonim ***** válasza:

Elméletileg lehetséges.Íme:

http://www.youtube.com/watch?v=JbQgOgACB9Y&feature=related

De mire akarod különben használni?Photoshop egy nagyon-nagyon sokoldalú szoftver,szinte bármit meg tud csinálni egy képpel.Kezelni viszont kész művészet.Gimpre is elmondható ez.Néhány művelet elvégzésére tökéletesen alkalmas pl az xnview,vagy a picasa is.Van linuxos verziója is mindkettőnek.

2009. febr. 2. 15:26
 2/4 A kérdező kommentje:
Többnyire mindenfélét csinálok Photoshopban, amihez épp kedvem van. (Jelenleg egyéni tabló az osztálytársaknak, ami fontos. Van hogy fejlécek, hátterek, rajzok.) A legnagyobb bajom hogy a Photoshopot egy nap után kiismertem, a GIMP viszont nagyon idegen. Nem tudom beállítani az eszközöket, nem tudok rendesen kijelölni, még akkor sem ha tutorialokat használok.
2009. febr. 2. 15:39
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nagyon PS kell, futtasd Wine alól.
2009. febr. 2. 16:06
 4/4 anonim ***** válasza:

Hát igen...A Photoshop azért jobb ma még mint a Gimp.A könnyű kezelhetőség szempontjából mindenképpen...Xnview meg Picasa nem alkalmas ilyen feladatokra.

Próbálkozhatnál szerintem azzal a virtualboxos megoldással,amit belinkeltem a youtube-ról.Vagy esetleg a wine nevű windows emulátorral.De ezekben nagyon én nem tudok segíteni.

Érdeklődj szerintem kimondottan linuxos fórumokon.Pl itt:

[link]

Nálad most kiütközött,ami tipikus jelenség:Nem az oprendszer miatt használunk windowst,hanem a rá írt programok miatt,amiket már megszoktunk.Ezért szokták azt csinálni,hogy létrehoznak a winyón plusz egy partíciót az xp-nek,és ha mindenképp kell valamilyen program,ami csak wines,akkor elindítják.Photoshop egyébként az egyik legerősebb érv a win mellett.

2009. febr. 2. 16:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!