Flv vagy mp4 formátumba töltsek le a youtube-os videót? Melyik a jobb minőség? -Átkonvertálom Mp3-ba, szval hangminőség kell.
a hangminőség és a youtube nem nagyon fér össze. nem hinném, hogy 96kbitps-nél jobbat tudnál leszedni, az emberi hallgatásra alkalmas mp3 meg mondjuk 192-nél kezdődik (de inkább maradjunk a 320-nál). inkább vedd meg cd-n, vagy szedd le mp3-ban/flac-ban a netről. ha minőséget akarsz persze.
-audiophile-
"a hangminőség és a youtube nem nagyon fér össze" Szerintem összefér! A mostani videók minősége, mint kép, mint hang, egyre jobb minőségben kerülnek feltöltésre.
Az mp3-ban való letöltést nem ajánlanám, ugyanis volt már rá példa, hogy a YouTube-on sztereó, mp3 letöltés után mono lett! (nem hibáztam, megcsináltam párszor, különböző beállításokkal, link alapján tömörítővel is, de mono maradt)
Le kell tölteni, majd egy konvertálóval a kívánt formátumúvá átnyomni, és kész. A YouTube videók flv-ben, ill mp4-ben is AAC kodeket használnak, ami nem rossz.
Melyik jobb? Szinte ugyanaz, de mellékelek egy MediaInfo-t, ugyanaz a szám flv-ben, és mp4-ben letöltve.
flv
Audio
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : No
Duration : 7mn 39s
Bit rate : 95.0 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Bit depth : 16 bits
Stream size : 5.20 MiB (72%)
mp4
Audio
ID : 2
Format : AAC
Format/Info : Advanced Audio Codec
Format version : Version 4
Format profile : LC
Format settings, SBR : No
Codec ID : 40
Duration : 7mn 39s
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 96.0 Kbps
Maximum bit rate : 149 Kbps
Channel(s) : 2 channels
Channel positions : Front: L R
Sampling rate : 44.1 KHz
Stream size : 5.17 MiB (80%)
Title : (C) 2007 Google Inc. v08.13.2007.
Encoded date : UTC 2011-02-05 20:30:28
Tagged date : UTC 2011-02-05 20:30:37
(én mp4-et használok)
96kbit/s-os bitráta. azt hiszem nincs miről beszélni.
mondjuk reszelős zenéhez ez is jó, de az meg (szerintem) nem zene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!