Hogy érjem el a 2 gépet routeren keresztül? Milyen programmal?
Az lenne a problémám hogy van 2 gép,routerrel vannak öszekötve és úgy kapcsolódnak a netre.
Mikor beszélgetek az 1-es géppel például msn programmal és küldök neki valami fájlt,azt simán áttolja neki 2400-5600kb/s el közbe a netes sebességem meg 64kb/s feltöltésű! (De ugyan így fordítva is!)
Az lenne a kérdésem hogy hogyan érjem el az 1-es gépet úgy hogy lássam is.Milyen programmal valamilyen ftp?
(Régebben LAN kábellel voltak közvetlen öszekötve,és úgy Total Commanderbe Hálózat/Aktuális könyvtár megosztására rámentem és ott tudtam nézni hogy mivan az 1 es gépen.
De amióta routerrel let megoldva hogy a 2-es gépen is legyen internet jó volt míg a 2-es gépen újra nem lett rakva az xp.Mindkettő gépen ugyan az az xp van!)
Várom a megoldásokat :)
elso bekezdesedre a valasz:
ez teljesen egyertelmu mivel ossze van kotve a gep lanon, semmi koze nincs a net sebessegnek ehez.
masodik:
mit akarsz elerni az 1es gepen? ugyanugy mukodik a megosztas routeren keresztul mint anelkul.
Menj be router menujebe es kapcsold ki a tuzfalat, meg kapcsold ki a tuzfalat mindket gepen! Ekkor latnod kell a megosztott mappakat.
Ez csak helyi hálózat. Nem sok köze van a router beállításaihoz, legfőképp annak tűzfalához!
Viszont a gépekre telepített szoftveres tűzfalhoz már annál inkább köze van.
Először is tudni kéne látják-e a gépek egymást. Tudod ping -elni őket?
Ha esetleg nem tudnád, ez egy parancssori parancs ami kommunikációt ellenőrzi:
ping [ip cím] kapcsos zárójelek nélkül. Az egyes gépek helyi hálózati IP címét megtudhatod pl. az ipconfig paranccsal.
Újra elmondom,nem kell semmien tűzfalat kikapcsolni szerintem,főleg nem routernél.
Engem csak az érdekelne,hogy milyen programmal kereshetem meg az 1 es gépet vagy fordítva ő engem? :D
Tuti nem kell semmilyen ip-t változtatni se a routert csesztetni :D
értem,akkor csak magyarul annyit szeretnék,hogy érjem el hogy láthassam az 1 es gépet :)
Ha lehet akkor egyszerűben mondjátok :)
Nézd meg a gépek helyi hálózati IP címét.
Start --> Futtatás --> Gépeld be: cmd --> Nyomj OK gondot
Erre elő jön a parancssor ablak (Persze a start menüből is elérheted a kellékekben van).
gépeld be: ipconfig
A helyi kapcsolatnál egyből ott lesz: (IP-cím : 192.168.bla..bla)
Szóval "A" gép előtt ülve pingeld meg "B" számítógép IP címét és fordítva a következőképpen:
(még mindig a parancssorban vagyunk)
ping 192.168.stb. (A parancs szó és az IP cím között szóköz van ez fontos).
Ha nincs elveszett csomag akkor biztos jó.
Ez után állítsd be minden gépnek más nevet. És azonos munkacsoportot:
Start --> Vezérlőpult --> Teljesítmény és karbantartás --> Rendszer.
Számítógép név (fül) --> Módosítás..
Ha megvan indítsd újra a számítógépeket.
Ez után már csak megosztásokat kell létrehozni és beállítani a tűzfalat.
Kövesd az itt lévő utasításokat: [link]
Ha minden jó csináltál, a másik gép és annak megosztott mappái látszani fog a sajátgépben vagy a Total Commmanderben a hálózatoknál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!