Fénykép színeinek (sárgás fátyol, színélesség stb. ) javítása photoshoppal?
A legegyszerűbb Picasa-val, ebben is van automatikus szín, automatikus kontraszt opció, és nagyon szépen dolgozik, szinte az összes képem szebb, színhűbb lett így. A photoshop nem tudom, milyen minőségben dolgozik automata módban.
Én egyesével szoktam a képeket, ha nem tetszik, ahogy a picasa felajánlja, akkor nyomok egy undo-t, nem szoktam sokáig tökölni vele :)
Nos, nekem nagy hobbim a fényképezés. Elmondok egy példát, hogy én hogyan csináltam pl a horvátországi nyaralásnál készült képeknél. Összesen kb 1500 képet készítettem.
1. Elkezdtem elég erősen válogatni, ami kicsit bemozdult, vagy aminek a kompozíciója nem tetszett, vagy túl sötét, túl világos lett az egyből ment a kukába. Így a 1500 képből maradt kb 300. Ebből is látszik, hogy mennyire gyatra hatásfokkal fényképezek. :D
2. Photoshopnak van olyan funkciója, hogy batch processing. Itt találsz róla angol leírást: [link]
Ennek segítségével 1 képet behívok, csinálok egy auto tone-t, és egy auto contrasztot, ill. egy zajszűrést is lefuttatok. (nekem neatimage pluginom van erre a célra)
Ezután még leméretezem kicsit, mert felesleges a 13mpx-es kép.
Majd a fent belinkelt módszerrel ugyan ezeket a lépéseket hagyom, hogy automatikusan lefuttassa az összes képen.
Jó sokáig eltart majd, de innentől már nincs vele komolyabb munka. :)
Utána végignézegetem az eredményt, s ha találok olyat ami szerintem jól sikerült, de kicsit más elképzelésem van mint a ps-nek, annak az eredetijét behívom ps-be, és egyenként javítgatom.
Köszönöm mindkét választ!
Utolsó: ki fogom próbálni, de szerinted úgy is jó, ahogy én írtam (sokat megcsináltam már így:))?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!