Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Fénykép színeinek (sárgás...

Fénykép színeinek (sárgás fátyol, színélesség stb. ) javítása photoshoppal?

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem ezzel kapcsolatban, hogy van kb. 2000 képem, amiket helyre szeretnék "színügyileg" hozni, főleg tengerpartos, tájképes nyaralós képek. Először a Photoshopban manuálisan állítgattam be mindent (új korrekciós rétegen belül: színegyensúly és fényerő/kontraszt, itt manuálisan állítgattam be az értékeket), most viszont rájöttem, hogy automatán is meg lehet csinálni (kép--korrekciók--automatikus szintbeállítás/kontraszt/szín) és így még talán szebb is, mintha én állítgatom be. Meg hát így kicsit egyszerűbb 2000 kép esetében..:) Az a konkrét kérdésem, hogy így automatán is ugyanolyan jók-e, tényleg szükségtelen egyenként állítgatni? Más hogy csinálja?
2011. jan. 4. 12:06
 1/4 anonim ***** válasza:

A legegyszerűbb Picasa-val, ebben is van automatikus szín, automatikus kontraszt opció, és nagyon szépen dolgozik, szinte az összes képem szebb, színhűbb lett így. A photoshop nem tudom, milyen minőségben dolgozik automata módban.

Én egyesével szoktam a képeket, ha nem tetszik, ahogy a picasa felajánlja, akkor nyomok egy undo-t, nem szoktam sokáig tökölni vele :)

2011. jan. 4. 15:36
 2/4 anonim ***** válasza:

Nos, nekem nagy hobbim a fényképezés. Elmondok egy példát, hogy én hogyan csináltam pl a horvátországi nyaralásnál készült képeknél. Összesen kb 1500 képet készítettem.

1. Elkezdtem elég erősen válogatni, ami kicsit bemozdult, vagy aminek a kompozíciója nem tetszett, vagy túl sötét, túl világos lett az egyből ment a kukába. Így a 1500 képből maradt kb 300. Ebből is látszik, hogy mennyire gyatra hatásfokkal fényképezek. :D

2. Photoshopnak van olyan funkciója, hogy batch processing. Itt találsz róla angol leírást: [link]

Ennek segítségével 1 képet behívok, csinálok egy auto tone-t, és egy auto contrasztot, ill. egy zajszűrést is lefuttatok. (nekem neatimage pluginom van erre a célra)

Ezután még leméretezem kicsit, mert felesleges a 13mpx-es kép.

Majd a fent belinkelt módszerrel ugyan ezeket a lépéseket hagyom, hogy automatikusan lefuttassa az összes képen.

Jó sokáig eltart majd, de innentől már nincs vele komolyabb munka. :)

Utána végignézegetem az eredményt, s ha találok olyat ami szerintem jól sikerült, de kicsit más elképzelésem van mint a ps-nek, annak az eredetijét behívom ps-be, és egyenként javítgatom.

2011. jan. 7. 10:47
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindkét választ!

Utolsó: ki fogom próbálni, de szerinted úgy is jó, ahogy én írtam (sokat megcsináltam már így:))?

2011. jan. 7. 13:00
 4/4 anonim ***** válasza:
Persze, úgy is jó, ahogy Te csináltad. :) Ízlésen múlik az egész. Ha megfelel az a színvilág amit a ps automatán kihoz belőle, akkor az is tökéletes. Csak sok képnél még így is macerás mindegyik képet behívni, és ráereszteni a dolgokat. Ezért jó ez a batch processing. :)
2011. jan. 7. 13:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!