Az XP telepítőjét nem bírom elindítani semmilyen gomb lenyomásával. Mit csináljak?
Beteszem a CD-t, újraindítok. A gép kiírja, hogy nyomjon meg egy gombot a telepítés elindításához, de hiába nyomok meg bármit is, nem történik semmi, az idő lejár és indul a jelenlegi OP rendszer.
Én arra gondolok, hogy ilyenkor még nem működik a billentyűzet, így hiába nyomkodom a gombokat. Amikor betöltődik a jelenlegi OP rendszer, akkor a billentyűzettel semmi gond, a NumLock led-je felvillan. Ezidáig nem világított, ezért gondolok arra, hogy akkor a billentyűzet még nem működik.
Mit tudok ezzel csinálni?
A válaszokat nagyon köszönöm!
Lehet op.-t telepíteni úgy is, mint egy sima alkalmazást. Nem muszáj a bootoláskor. Beteszed a CD-t, és a Sajátgépben elindítod...
Egyébként igen, ez általában vezetéknélküli bilentyűzetekkel szokott előfordulni. Próbáld meg úgy, hogy bedugsz egy kábelest, ha az a variáció nem jó, amit leírtam.
A billentyűzet vezetékes.
Nem akarom a Sajátgépből telepíteni, mert az egész merevlemezt le akarom formázni, illetve áttekinteni a partíciókat.
Szóval teljes telepítést akarok csinálni.
Így van, a hiba a billentyűzetben van.
A billentyűd USB-és, és az usb bootolás előtt nem működik.
Két megoldás lehetséges:
1.) Hagyományos PS2 bill.
2.)Ha a boot menüben lehetséges az usb bekapcsolása.
Köszönöm a választ!
Igen, a billentyűzet USB csatlakozós.
Hol lehet megtalálni ezt a boot menüt? Mit kell itt pontosan beállítani?
Újabb alaplapok már nem vacakolnak az USB-s billentyűzettel. A régieknél viszont be kell állítani a BIOS-ban az "USB Keyboard support" -ot. A csavar az egészben, hogy ezt csak PS/2 csatolású billentyűzettel tudod kivitelezni. :)
Ha a funkció nincs engedélyezve, attól a Windows még felismeri mint USB-s eszközt és hozzárendeli az illesztőprogramot. Viszont karakteres felületen még nem áll rendelkezésre semmilyen driver. Így natív támogatás kell, amit csak az említett módon tudsz beállítani.
Köszönöm szépen a segítséget!
Igen, ahogy én is gondoltam, a billentyűzet volt a ludas a dologban.
Megoldottam a problémát: a BIOS-ban beállítottam a megfelelő dolgokat és sikerült feltelepítenem az OP rendszert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!