Mikor kell használni a 64 bites windowst?
Már 4GB-nál is. A magyarázat kissé technikai, de a lényege a 32bites rendszer memóriacímzésének felső határában van, ami pont 4GB, amiből különböző rendszeralkotóelemek (pl akár videokártya) elvesznek kapacitást. Példa: ha van egy 512Mb-os videokártyád, akkor a rendszernek már csak 3,5Gb kapacitása marad a rendszermemória kezelésére, tehát fél Gb kihasználatlanul marad a 4Gb-ból.
Nagyon leegyszerűsített megfogalmazás, de kürölbelül így van.
nincs összefüggés a memória méretével.
ha 64 bites a géped (alaplap,processzor), akkor 64 bites windowst használsz, ha nem, nem.
Ahogy az előttem szóló írta 4Gb memóriánál már kell a 64bit, azon felül pedig kötelező mert nem fogja látni.Manapság csak szervereknél van több 4Gb-nál de ez változni fog a jövőben és így a Win-re írt sok sok ezer progit erre át kell majd kalibrálnia annak aki nem akar lemaradni.
No nekem 8 mert én GPL licens -el működöm ;) Itt csak a nagy cégek fosnak mint az Adobe és persze a játék fejlesztők akik a full seggnyalás rekordját akarják megdönteni a Microfos irányába és persze a zseton felé!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!