Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Létezik olyan technika,...

Létezik olyan technika, amivel egy kis méretű fénykép feljavítható nagy méretű, nyomtatható minőségre?

Figyelt kérdés
Előre is köszönöm!
2010. dec. 14. 18:47
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
0%
adobe photoshop
2010. dec. 14. 18:56
 2/11 anonim ***** válasza:
Nincs.
2010. dec. 14. 18:58
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem létezik. Kis felbontás = kevesebb pixel = hiányzó/nem létező képinformáció.

Nem létező képinformációt egy számítógép NEM TUD kitalálni. Mivel nincs ott, ezért fogalma sincs, hogy most akkor minek kéne ott lennie.

Amit filmekben mutatnak, kamu. MINIMÁLIS minőségjavulást el lehet érni, de elveszett képinformációt nem lehet pótolni.

Amit tehetsz: Megrajzolod magad a hiányzó részt. Azaz felnagyítod a képet, és ahol pixeles, ott szépen kiegyengeted, ahol meg homályosak a kontúrok ott szépen meghúzód jóra. Azonban ez nagyon-nagyon időigényes feladat, no és persze a jó munkához szakértelemre is szükség van.

2010. dec. 14. 19:05
 4/11 anonim ***** válasza:

1 próbát megér, de sokat ne várj tőle:

PhotoZoom Pro (ebben a kategóriában a lehető legjobb)

[link]

2010. dec. 14. 19:20
 5/11 anonim ***** válasza:
2010. dec. 14. 19:26
 6/11 anonim ***** válasza:

magyar nyelv beállítása:

[link]

2010. dec. 14. 19:31
 7/11 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

És ha a kép rendes fénykép, tehát nem a gépen van, akkor hogy lehet elérni a legjobb felbontást a digitalizáláskor? Érdemes fényképészhez menni?

2010. dec. 14. 20:06
 8/11 anonim válasza:
A harmadik hozzászóló hülyeségeket beszél. Igenis létezik, az photoshopban van egy eszköz ami pontosan erre való.
2010. dec. 14. 20:09
 9/11 anonim ***** válasza:

20:09:

Igen? Jó, én elhiszem neked... Akkor hajlandó vagy arra is, hogy én belinkelek egy képet, és Te megcsinálod komolyabb minőségromlás nélkül A4 méretre? ;)

2010. dec. 14. 20:54
 10/11 anonim ***** válasza:

"A harmadik hozzászóló hülyeségeket beszél. Igenis létezik, az photoshopban van egy eszköz ami pontosan erre való."

Áruld már el, légy szíves, az eszköz nevét! A világ összes pixelgrafikusa lemegy neked hídba, és a neved Einstein mellett fogják emlegetni, mert amit állítasz, kábé olyan nehéz, mint átlépni a fénysebességet.

Van nekem egy 3×5 cm-es papírképem. Szkenneld már be, jó nagy felbontással, és nagyíts rá nekem úgy, hogy az orromból kilógó szőrszál tűéles legyen rajta. Ha megteszed (és nem csak odarajzolod), én kinyalom a p|c$ád fényes nappal, a Kossuth téren, zászlófelvonás mellett, vörös szőnyegen, fúvószenekari kísérettel!

2010. dec. 15. 05:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!