Hogy kell elhalványítani a kép szélét (photoshop)?
van egy kép amit csináltam és az iskola ami rajta van annak az oldalait el kéne halványítani de nem tudom. Esetleg valaki tud nekem segíteni?
itt a kép: [link]

Az úgy nem jó!
Photoshop most éppen nincs fent, ezért az ingyenes alternatívájával magyarázom el.(de kb ugyan az)
Gimp2-ben:
Először is jobb katt (jobb oldalt) a rétegre és alfa csatorna hozzáadása. Iskola körül kijelőlővel(F gomb) kijelölöd. Jobb gombbal katt a képre, majd kijelőlés->invertálás és CTRL+X és CTRL+V. Jobb oldalt rétegeknél jobb katt jobbal a lebegő rétegre, majd réteggé alakítod. A kockás részre festékvödörrel (shift+b) kék hasonló árnyalatával kitöltöd. A létrejött réteget az alatta lévő réteg alá húzod.
Válaszd ki az iskola rétegét. Varázspálcával (U gomb) iskolán kívülre katt, majd jobb katt a képre, majd kijelőlés->lágy szél. Itt megadsz olyan 30-as értéket. Megnyomod a DEL billentyűt és lágy széle lesz. Ha nem elég, akkor megnyomod megint. Gyors munka, de végülis eléred vele a célod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!