Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Torrenttel kapcsolatban hogy...

Torrenttel kapcsolatban hogy is van ez?

Figyelt kérdés
Eddig, ha letöltöttem egy torcentfájlt és a torcentkezelő programmal aktiváltam, elindítottam a letöltést, már akkor, mikor még csak 0%-nál járt már úgy vette a gép, mintha itt lenne. Azaz, ha mondjuk ha a fájl mérete 100 MB, akkor ennyivel csökkent a tárhely, még azelőtt mielőtt a fájl letöltődött volna. Kicsit furcsálltam, de megszoktam. Most azonban, olyan történt, hogy emellett, elkezdett a tárhely lassacskán ugyan, de csökkenni, a letöltéssel arányosan. És akkor mire fel, kérdem, mikor a szükséges tárhelyet, már előre lefoglalta???
2010. nov. 26. 17:00
 1/1 anonim ***** válasza:

Ez az opció ki-be kapcsolható a kliensekben. Az alapértelmezett beállítás szerint a hely nincs előre lefoglalva, hanem a letöltés állapota szerint íródik az adat a merevlemezre. Ha bekapcsolod a foglalást, az indításkor az egész letöltésre kijelölt anyag helyét lefoglalja a merevlemezen a kliens, és ezt a helyet tölti be a letöltés során adattal.

Elképzelhető hogy valami miatt az alapbeállításokra váltott a kliensed, és már nem foglalja le a helyet előre, ahogy te is tapasztalod.

Velem viszont még olyan nem fordult elő hogy egyszerre le is vette a helyet töltéskor, meg le is foglalta előre, ilyennek nem kellene megtörténnie. Nem írtad milyen klienst használsz, de nézd meg a beállításaiban hogy melyik módra van most véve. Ha lefoglalásra van véve, akkor minden új letöltés esetén a kiválasztott méret lefoglalásra kerül a merevlemezeden, tehát normálisnak kell lennie, hogy ha elindítasz egy 1 gigás fájlt, akkor 1 gigával kevesebb szabad hely legyen a merevlemezen.

2010. nov. 26. 17:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!