Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Excel feladatok, hogy kell...

Excel feladatok, hogy kell megoldani?

Figyelt kérdés

Ma vettem észre, hogy megvagyok kicsit csúszva a beadandómmal :S Ha valaki ért hozzá az legyen szíves segítsen (én nem számtech-os vagyok)... nagy részét már megoldottam, de valamivel nem boldogulok :( Ha nem is a megoldást, de valamilyen segítséget légyszíven adjatok, mert képletekkel kell dolgozni... Köszönöm előre is annak aki tud segíteni!

21/L

[link]

[link]

[link]

[link]

2010. nov. 20. 22:14
 1/4 anonim ***** válasza:

1. szumha(C2:C34;"alap";D2:D34)/darabteli(C1:C34;"alap")

ugyanez közép-el, aztán középpel csak a szumha, alappal csak a szumha, aztán a darabteli, aztán a 4. feladat alapján a következő is megy, az utolsó:

INDEX(B2:B34;HOL.VAN(max(C2:C34);D2:D34;0);1)

3. szum(B2:F2)*G2

4. darabteli(A1:A30; "<=H3")-darabteli(A1:A30; "<=G3")

Nem próbálam ki, remélem azért jók.

2010. nov. 20. 22:46
 2/4 A kérdező kommentje:

Huh, köszi, hogy ilyen gyorsan írtál, amit tudtam a válaszod alapján azt megcsináltam, de 1-2 sehogy sem jön össze...

Ebből a napi bevétel nincs meg:

[link]

Itt pedig nem igazán ismerem az INDEX-es dolgot amit írtál, ha pedig szimplán bemásolom akkor valami hiányzik neki :S

[link]

Ennél pedig nem tudom, hogy kéne képletbe foglalni, hogy a kamatot is figyelembe vegye:

[link]

2010. nov. 21. 00:00
 3/4 anonim ***** válasza:

INDEX(B2:B34;HOL.VAN(max(D2:D34);D2:D34;0);1)

Véletlen a C oszlopot adtam meg a D helyett, így már jónak kell lennie.

A napi bevétel kiszámítása nem nagy dolog, egyszerűen adogasd össze az eladott termékek és egységáraik szorzatát, az egységárra abszolútan hivatkozz, azáltal, hogy elé tested a $ jelet (pl így $C$2)

2010. nov. 21. 00:25
 4/4 A kérdező kommentje:

Huh, köszönöm szépen az eddigi segítséget! Így már mentek ezek...

Ebből hiányzik a két 'havi fizetendő' (hónapok számát év*12-vel számoltattam ki), valakinek ötlet? :)

[link]

2010. nov. 22. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!