Van olyan program, amivel én gépelek, és nem kézzel írok, de mégis úgy néz ki, mintha kézzel írtam volna?
Szia!
Ehhez igazából nincsen szükséged speciálisan erre a célra kifejlesztett programra.
Elegendő mindössze egy font készletet (betűtípus készletet) letöltened az internetről, ami kézírást szimulál.
Ilyeneket bőségesen találsz pl. itt:
Kiválasztod a neked megfelelőt, letöltöd (ha szükséges kicsomagolod) telepíted a Betűtípusaid közé és már használhatod is egy egyszerű world-ben vagy bármilyen más szövegszerkesztő programban.
A telepítés menete:
Miután letöltötted és kicsomagoltad a fájlt kattints a
Start menü -> Vezérlőpult -> Betűtípusok ikonra
A megnyíló ablakban válaszd ki fönt a menüsorban a
Fájl -> Új betűkészlet telepítése opciót.
A megnyíló párbeszéldpanel alsó részén válaszd ki a kicsomagolt fájlod elérési útját mire a letöltött fájljaid automatikusan megjelennek a párbeszédablak felső cellájában.
Ott jelöld ki őket és kattints az OK gombra.
Ezután már a szövegszerkesztő programodban kiválasztható lesz az adott betűtípus.
(Amennyiben ezen folyamat alatt a szövegszerkesztőd meg volt nyitva úgy általában szükséges annak bezárása majd újbóli elindítása a betűtípus lista frissüléshez)
Ha valami nem megy vagy nem tiszta akkor kérdezz nyugodtan!
Üdv
Patesz
Örülök, hogy segíthettem és főképp, hogy ennyire tetszett mindenkinek a leírásom.
Kedves utolsó válaszolónak:
Ebben teljesen igazad van, azonban a Fonts mappa (C:\WINDOWS\Fonts) alapjába véve egy rejtett mappa a Windows-ba.
Természetesen lehetséges a rejtettség feloldása viszont biztonsági szempontokból ésszerűbbnek tartottam a beépített font-telepítőt javasolni.
Amúgy a te válaszod is tökéletesen helytálló csak ezzel a kis információval érdemes kiegészíteni szerintem.
Üdv
Patesz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!