Kezdőoldal » Számítástechnika » Programok » Hogy lehet kivágni? Letöltötte...

Hogy lehet kivágni? Letöltöttem a GIMP2.6.11 képszerkesztő programot de nem tudom, hogy kell kivágni egy fotóból amit akarok!

Figyelt kérdés
2010. nov. 16. 18:01
 1/9 anonim ***** válasza:
Jelöld ki, mit szeretnél kivágni (az eszköztár panelen vannak a kijelölő eszközök), majd ctrl+x.
2010. nov. 16. 18:04
 2/9 A kérdező kommentje:
Ezt eddig meg is tudtam csinálni,csak a ctrl+x után szürke kockás lesz az egész kép!Mit csináljak?
2010. nov. 17. 09:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Az hogy szürke kockás, azt jelenti, hogy átlátszó a kép, tehát ha aláraksz mégegy réteget, az fog látszódni, illetve ha olyan formátumba mented el, ami támogatja ezt (pl. gif), akkor mondjuk egy weboldalra rakva látszik a háttér a kivágott területen. Tehát kivágtad azt a részt, és te ezt kérdezted.

Ha az egész kép lesz olyan, akkor pedig nem jól jelölted ki (nyilván az egész kép ki van jelölve), csak az a rész legyen kijelölve, amit ki szeretnél vágni.

Ha jobban körülírod, mit szeretnél, talán abban is tudok segíteni.

2010. nov. 17. 15:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Na most egy másik képszerkesztőn sikerült(InstantMask)kivágni az alakot a háttérből,de így fehér háttérrel menti el.
2010. nov. 17. 18:38
 5/9 anonim ***** válasza:

De azt még mindig nem árultad el mit szeretnél.

Ha valamit kivágsz, nyilván nem lesz ott semmi (szürke kockás), vagy pedig kitölti valamilyen színnel az üres területet (pl fehérrel), konkrétan mit szeretnél a helyére.

2010. nov. 17. 21:14
 6/9 A kérdező kommentje:
Berakni a kivágott alakot egy másik háttérbe!
2010. nov. 18. 06:21
 7/9 A kérdező kommentje:
Bocs,kicsit amatőr vagyok mert még nem próbáltam ilyen szerkesztéseket csinálni!
2010. nov. 18. 06:22
 8/9 anonim ***** válasza:

Miután kijelölted, és megnyomtad a ctrl+x -et (vagy ctrl+c-t, ha csak másolni akarod), megnyitsz egy másik ablakot (GIMP-re egyszerűen ráhúzol mégegy képet, amit a háttérnek szeretnél), majd ott a ctrl+v billentyű-kombinációval illesztheted be.

Bár ha csak más háttér elé akarod rakni, jobb megoldásnak tartom, ha rétegekkel csinálod, nézz utána, vagy ha nem találsz, akkor leírom.

2010. nov. 18. 14:47
 9/9 A kérdező kommentje:
Hát ez nekem nem megy!Feladom!Azért köszi,hogy segíteni próbáltál!
2010. nov. 19. 08:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!